Spitalul Bagdasar Arseni din București va avea din iulie cea mai mare Unitate de Primiri Urgențe din România

Ultima actualizare:

    Noua secție UPU de la Bagdasar Arseni va costa peste 3, 5 milioane de euroFoto: Inquam Photos / George Calin
Noua secție UPU de la Bagdasar Arseni va costa peste 3, 5 milioane de euroFoto: Inquam Photos / George Calin

”Jumătate dintre unitățile de primiri urgențe din România trebuie extinse”. Semnalul de alarmă a fost tras vineri de secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Raed Arafat care a vizitat șantierul de la Spitalul Clinic de Urgență ”Bagdasar-Arseni”din București, unde se construiește cea mai mare secție UPU din România.

Secția UPU de la Spitalul Bagdasar Arseni va fi gata în luna iulie și va fi cea mai modernă din țară. Valoarea investiției este de 3, 5 milioane de euro și este asigurată de primăria sectorului 4. Este vorba de un imobil nou cu două etaje, amenajat pe o suprafață de 1.236 mp care va fi conectat, printr-o pasarelă suspendată, de clădirea spitalului, la nivelul etajului 2. După inaugurare, Unitatea de Primiri Urgențe va deveni un etalob în domeniu în România după cum spun specialiștii. Secția urgențelor majore va fi extinsă, cea a urgențelor minore va fi precis delimitată, iar în imediata vecinătate a triajului se va amenaja o zonă de decontaminare. Pereții vor fi realizati din materiale tratate antiseptic, cu finisaje rezistente la dezinfectați, fără asperități care să rețină praful, negeneratoare de particule care pot rămâne suspendate în aer, peste care se vor aplica vopsele lavabile antibacteriene. Imobilul va fi prevăzut cu ascensor capabil să transporte pacienți pe targă sau scaun cu rotile precum și cu generator pentru asigurarea permanenței furnizării energiei electrice către consumatorii vitali. Imobilul va fi compartimentat astfel:

-Subsol parțial (cu suprafață de 178 mp) – spațiu radiologie/spații tehnice.

-Parter (cu suprafață de 1.025 mp) – spații medicale cu funcțiuni de UPU.

-Etajele 1 și 2 (cu suprafață de câte 57 mp fiecare) – circulații verticale.

-Pasarelă (suprafață 211 mp) – ce va asigura legătura dintre corpul nou al UPU și Corpul C al spitalului, precum și alte funcțiuni de spațiu administrativ și cabinete de consultații.

Bagdasar Arseni va avea și secție pentru marii arși

Noua structură va permite astfel desfășurarea activității în cele mai bune condiții a unei echipe medicale de peste 170 de cadre medicale, care în prezent, profesează în condiții dificile. În paralel, are loc și construcția Unității pentru marii arși din incinta Spitalului Clinic de Urgență „Bagdasar – Arseni”. Secția va cuprinde două săli de operație, politraumă și chirurgie estetică, o sală de pansamente, una pentru tratamentul arsurilor, spații de sterilizare precum și trei rezerve cu câte un pat, dotate cu aparatură de ultimă generație și în care pacienții cu arsuri grave vor putea fi tratați la cele mai înalte standarde. Totodată, va fi amenajată și o sală de operații pentru urgențe, care va putea fi utilizată și de alte specialități.

Citiți și

Amenzi de 63.000 de lei, după ce pereţii Spitalului Bagdasar-Arseni au fost spălaţi cu mopuri murdare

Ce spune Udrea despre dosarul managerului de la «Bagdasar Arseni»

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
carte pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net