Spitalul Metropolitan, în locul autobazei Pipera


    Autobaza Pipera se va muta în termen de 12 luni de la avizarea proiectului de construire a Spitalului Metropolitan. Foto: Click!
Autobaza Pipera se va muta în termen de 12 luni de la avizarea proiectului de construire a Spitalului Metropolitan. Foto: Click!

După îndelungi dezbateri, consilierii generali ai Capitalei au fost de acord cu propunerea edilului Gabriela Firea și au aprobat proiectul de relocare a actualei autobaze Pipera. În locul acesteia, Municipalitatea urmează să ridice din temelii Spitalul Metropolitan, o promisiune a actualului primar general.

Terenul și clăririle aferente autobazei Pipera, situate în Șoseaua Pipera nr. 55, vor fi folosite pentru construirea Spitalului Metropolitan. Regia de transport bucureșteană are la dispoziție 12 luni să-și găsească alt loc pentru gararea autobuzelor. Totodată, primarul Gabriela Firea a fost împuternicit de Consiliul General să identifice două terenuri pentru construirea altor două spitale, unul în Sectorul 3, celălalt în Sectorul 6.

La ultima ședință de consiliu, proiectul mutării autobazei a fost respins, din cauza votului negativ venit din partea consilierilor din opoziție. Azi, Municipalitatea se laudă cu 50.000 de semnături strânse de la bucureșteni care au cerut demararea de urgență a acestui proiect.

„Municipiul Bucuresti are ca obiectiv de investiție execuția unui Spital Metropolitan, conform standardelor europene, cu aproximativ 2.000 de paturi. Realizarea acestui obiectiv de investiții va avea avantajul că va fi construit de la zero și toate secțiile care vor fi cuprinse în realizarea obiectivului vor respecta normele legale, astfel rezultând calitatea actului medical foarte ridicată, iar aparatura achiziționată va fi la standarde ridicate de ultimă generație. Noul Spital Metropolitan va avea în vedere realizareă de secții pentru care în București există deficit de paturi, respeciv oncologie, radioterapie, neurologie, terapie intensivă, recuperare medicală, etc, generând foarte multe locuri de muncă, estimarea fiind de câteva mii”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Lucrări la Maternitatea Bucur

Primăria Capitalei va reabilita corpurile A și B ale Maternității Bucur, potrivit unui proiect adoptat joi de Consiliul General. Conform proiectului, vor fi alocate 80 de milioane de lei, iar durata de execuție a lucrărilor este 24 de luni. Banii provin de la bugetul Primăriei Capitalei.

27 de milioane de lei pentru Spitalul Victor Babeș

Municipalitatea se va implica în consolidarea și reabilitarea pavilionului A din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”, au decis joi consilierii generali. Valoarea proiectului este de 27 de milioane de lei, iar durata de execuție - 18 luni, potrivit indicatorilor tehnico-economici adoptați. Banii provin de la bugetul Primăriei Capitalei, iar proiectul e gestionat de Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București. 

George Burcea in Wednesday jpg
cub kamara png
cub ana maria mărgean png
Ada Dumitru  jpeg
cub șerban huidu png
incendiu colentina foto isu  jpg
cub daniel onoriu png
Serban Huidu la 40 de intrebari cu Denise Rifai (1) JPG
image
image
image
image
image
image
Andrei Gîrjob jpeg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
cod rutier jpg
incendiu colentina foto isu  jpg
4 cristina ich si alex piturca jpg jpeg
chei locuinta