Spitalul Militar a cumpărat piele artificială pentru pilotul rănit tragedia aviatică din Sibiu

Ultima actualizare:

    Elicopterul care s-a prăbuşit efectua un exerciţiu militar Foto: Captură Adevărul.ro
Elicopterul care s-a prăbuşit efectua un exerciţiu militar Foto: Captură Adevărul.ro

Ministerul Apărării Naţionale, prin Spitalul Militar Central, a achiziţionat 4.000 cm pătraţi de piele artificială pentru operaţia la care urmează să fie supus pilotul militar care a supravieţuit accidentului aviatic de la Sibiu, căpitan-comandorul Corneliu Gabriel Titiana, se arată într-un comunicat de pe site-ul spitalului.

Până în prezent, medicii au recurs la autotransplant în cazul pilotului, cu piele proprie, şi au folosit şi ţesuturi de la banca de piele.

Reprezentanţii Spitalului Militar precizează că în lupta pentru salvarea vieţii militarilor răniţi s-a alăturat şi Centrul de hematologie transfuzională al Ministerului Apărării, aflat în incinta Spitalului Militar, care a asigurat suportul necesar reechilibrării volemice a pacienţilor, punând la dispoziţie necesarul de unităţi de sânge şi plasmă.

Potrivit site-ului spitalului, militarii pot dona sânge pentru căpitan-comandorul Corneliu Gabriel Titian la Centrul de hematologie transfuzională, în cadrul campaniei "Sacrificiul impune respect!", derulată de Ministerul Apărării.

Opt militari şi-au pierdut viaţa şi alţi doi au fost răniţi în urma prăbuşirii unui elicopter militar IAR-330 PUMA, pe 21 noiembrie, pe raza localităţii sibiene Mălâncrav. Elicopterul de la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii se afla în misiune şi urma să participe la un exerciţiu în Poligonul Cincu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
mana maicii domnului jpg
ploaie jpg
ion luca caragiale captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net