Spitalul modular de la Lețcani se închide din nou. Unde vor fi mutați pacienții

25 octombrie 2021
article img
Spitalul modular Lețcani este cel mai mare din România dar este și cel mai controversat

Cea mai controversată instituție medicală din România, Spitalul modular Lețcani urmează să fie din nou închis după ce a fost deschis pe 12 octombrie 2021. Faptul că nu poate fi rezolvată fără riscuri problema frigului din saloane, a determinat autoritățile să ia decizia mutării celor peste 80 de pacienți la Spitalul de Recuparere din Iași, devenit unitate Covid.

În cele două săptămâni scurse de la deschiderea Spitalului modular de la Lețcani, cel mai mare din țară, au existat mai multe sesizări privind frigul din rezervele unde stau pacienții. Odată cu temperaturile scăzute, în containerele care adăpostesc pacienții Covid a început să se resimtă frigul de afară, astfel s-a propus închiderea unității mobile. 

Spitalul de Recuperare din Iași era luni în ample lucrări de extindere și modernizare, făcute pe repede-înainte pentru a fi aduși cât mai repede primii pacienți mutați de la Lețcani. Vor fi operaționalizate deocamdată 40 de noi paturi de Anestezie și Terapie Intensivă scrie bzi.ro. Se fac mai multe modificări pentru extinderea instalației de oxigen și crearea condițiilor optime pentru extinderea numărului de paturi la terapie intensivă. Astfel, Spitalul de Recuperare din Iași va deveni în întregime unitate COVID-19. Pe 24 octombrie, la Spitalul mobil de la Lețcani erau ocupate peste 40 de paturi ATI și alți 40 de pacienți erau internați cu forme medii. 

Spitalul de la Lețcani a fost preluat de ISU Iași  

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Iași a preluat spitalul mobil de la Lețcani de la Asociația Euronest. Unitatea medicală destinată tratării bolnavilor de COVID-19 a rămas cu ușile închise din ianuarie 2021, după ce a funcționat doar câteva luni, timp în care au fost constatate multe deficiențe, unele nerezolvate nici în prezent. În patru luni de funcționare au fost tratați 450 de bolnavi COVID.  

Citiți și

Celebrul spital mobil de la Lețcani a primit vineri primii pacienți. De ce unitatea medicală a stat goală luni de zile

Spitalul mobil de la Leţcani, redeschis. Au fost internați primii patru pacienţi cu COVID