Stai la casă şi ai o grădină mică? Iată cum e recomandat să o amenajezi

Ultima actualizare:

    Foloseşte spaţiul şi pe verticală, punând ghivece la înălţime
Foloseşte spaţiul şi pe verticală, punând ghivece la înălţime

Norocoşi sunt cei care stau la casă. Pot să se bucure de natură plantându-şi flori, copăcei şi gazon în curte. Este drept că, la oraş, unde spaţiul este mai mic, nu ai chiar cea mai mare grădină, dar, dacă ştii să o amenajezi, poţi profita la maximum de teren şi da senzaţia de mai mult spaţiu.

„Grădinile mici au nevoie de mai multă atenţie, iar imaginaţia joacă un rol important în amenajarea acestora. Pentru că zonele urbane nu permit amenajarea unei grădini somptuoase, e foarte important să găseşti soluţii utile, astfel încât să-ţi transformi curtea într-un mic colţ de Rai", a declarat Mugurel Horia Rusu, director general Hornbach, care vine cu sfaturi concrete:

- Urmăreşte o linie clară de amenajare şi foloseşte cât mai puţine culori, dacă ai spaţiu mic. Nuanţele de flori pot fi puternice, dar e bine să fie asemănătoare din punct de vedere cromatic.

- Tot pentru a oferi senzaţia de spaţialitate şi aerisire, utilizează accesorii simple, ghivecele de flori şi mobilierul de grădină clasic fiind o alegere ideală în acest sens.

- Înălţimea este un alt element cheie ce ajută la crearea unei grădini mai spaţioase. În acest sens, trebuie să fie ales un singur punct central pe care să se pună accentul, indiferent dacă acesta este dictat de lungimea unui arbore, arbust sau pom fructifer.

- Pentru spaţiile înguste, deosebit de mici, folosirea ghivecelor înalte şi subţiri, în care să fie plantate flori căţărătoare cum sunt clematitele, glicina sau trâmbiţa, va oferi mai multă lumină şi veselie grădinii.

Cum protejezi lemnul

gradina
gradina

Băncuţele şi mesele de lemn din grădină trebuie şi ele protejate de intemperii. Poţi opta pentru grunduri, emailuri, lacuri, dar şi pentru uleiuri speciale. Mai mult, pentru a oferi un aspect cu adevărat deosebit suprafeţelor din lemn, poţi alege lacuri decorative în diverse nuanţe. „Pentru a obţine rezultate de calitate, este foarte important de ştiut că nu doar alegerea produsului potrivit contează, ci şi aplicarea acestuia şi ustensilele folosite", mai spune Mugurel-Horia Rusu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Elizabeta la nunta fiului său Charles cu Diana 1981. Foto Profimedia
image
image
image
image
image
image
436297824 869027678587859 4107946890204579036 n jpg
inghititi ape Italia 2 jpeg
62366756 jpg
semnul intrebarii jpg
aeroport foto pixabay jpg
sofer jpg
pizza pixabay jpg
semnul intrebarii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net