«Stăm cu pastilele în buzunar de frica viespilor ucigaşe»


    “Stăm cu frica-n sân”, se plânge  Ana Pavel, angajată  la Grădina Zoologică
“Stăm cu frica-n sân”, se plânge Ana Pavel, angajată la Grădina Zoologică

Panică la Grădina Zoologică din Bucov (Prahova)! Un îngrijitor a murit duminică dimineaţă, la scurtă vreme după ce a fost înţepat de o viespe de pădure, iar ceilalţi angajaţi sunt speriaţi. Toţi îngrijitorii au acum în buzunar pastile cu rol antialergic, pentru anihila efectul toxic al eventualelor înţepături ale insectelor.

Destin cumplit! Constantin Stoian (53 de ani), îngrijitor la Zoo Bucov, se pregătea duminică dimineaţă să iasă din tură. Era ora 6.00 şi o viespe de pădure l-a înţepat pe angajat. În câteva secunde, după ce a intrat în vestiar, omul s-a prăbuşit şi a murit, sub privirea neputincioasă a unui alt îngrijitor. Moartea lui Constantin Stoian, tată a doi copii, i-a îngrozit pe colegii săi de la Grădina Zoologică din Bucov. Ca să evite asemenea accidente, angajaţii de la Zoo au acum în buzunar pastile cu rol antialergic.


    Vestiarul în care s-a prăbuşit  îngrijitorul înţepat  de viespea de pădure
Vestiarul în care s-a prăbuşit îngrijitorul înţepat de viespea de pădure

“Era un coleg foarte bun, apropiat de noi, foarte muncitor, nu ne-a jignit niciodată”, povesteşte, marcată, Adriana Chirasnel. “Aproape de ieşirea din tură s-a întâmplat. Oricare dintre noi putea fi în situaţia lui. Sunt şi viespi, şi gângănii, şi căpuşe. Ne e teamă acum şi umblăm cu pastiluţe după noi. Sperăm să nu se mai întâmple”, adaugă femeia.

simeon stalpnicul png

O altă colegă, Ana Pavel, e speriată: “A murit în câteva minute. Stăm cu frica-n sân”.Gheorghe Raicu, şef serviciu Zoo, îşi aminteşte un episod similar: “Un asemenea incident s-a petrecut şi acum un an, tot cu o viespe. Am avut noroc că am fost lângă colegă şi i-am dat medicamente până a venit Salvarea.

simeon stalpnicul png

Cred că angajatul nostru care a murit a fost ceva mai sensibil. Este vorba despre o viespe căreia în termeni populari i se spune gărgăune. E mare, are aproximativ şase centimetri”.În urma morţii lui Constantin Stoian, poliţiştii au deschis o anchetă, iar Primăria Ploieşti promite că vor fi împrăştiate substanţe speciale pentru eliminarea insectelor.

Muşcat de şarpe pe câmp

Un bărbat de 57 de ani din Valea Scheilor (Prahova) a ajuns în weekend la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti. Omul a fost muşcat de un şarpe, la degetul arătător de la mâna dreaptă. Episodul s-ar fi petrecut pe câmp, iar săteanului i s-a făcut rău la câteva minute după muşcătură.

FotoJet (6) jpg
FotoJet (2) jpg
cub dana nălbaru png
FotoJet (7) jpg
oana roman marius elisei
FotoJet (1) jpg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
cub cub cătălin scărlătescu png
image
image
image
image
image
image
fumat , alcool, jpg
FotoJet (6) jpg
salariu copy jpeg
cluj napoca 2126987 1920 jpg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
animal 1867472 1920 jpg