Starea de alert─â a fost prelungit─â de Guvernul Orban cu 30 de zile. P├ón─â c├ónd este valabil─â decizia ╚Öi ce restric╚Ťii aduce

14 august 2020
orban masca sedinta guvern jpeg
Premierul Ludovic Orban a spus c─â ├«n noua Stare de Alert─â terasele vor func╚Ťiona ├«ntre orele 6.00-24.00

Guvernul a aprobat vineri prelungirea st─ârii de alert─â cu 30 de zile, ├«ncep├ónd cu data de 16 august. Documentul a fost prezentat ├«n ╚Öedin╚Ťa de Guvern de secretarul de stat ├«n Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.

Premierul Ludovic Orban a ├«ntrebat, vineri, la ├«nceputul ┼čedin┼úei de Guvern dac─â este preg─âtit─â Hot─âr├órea de Guvern pentru prelungirea st─ârii de alert─â.ÔÇŁDa, prelungirea st─ârii de alert─â cu 30 de zile. Modific─âri minimale, f─âr─â restric┼úii suplimentareÔÇŁ, a precizat Raed Arafat. Premierul a anun┼úat c─â documentul trebuie publicat ├«n Monitorul Oficial c├ót mai repede.ÔÇŁDeci, trebuie s─â intre ├«n Monitorul Oficial. Deci la primul punct vom dezbate hot─âr├órea Guvernului pentru prelungirea st─ârii de alert─âÔÇŁ, a afirmat premierul.

Cum arat─â decizia privind Starea de Alert─â

Hot─âr├órea privind prelungirea St─ârii de Alert─â a fost luat─â de Comitetul Na╚Ťional pentru Situa╚Ťii de Urgen╚Ť─â ╚Öi avizat─â ulterior de Guvernul Orban. Conform documentului, activitatea la terasele, cluburile, barurile de la nivelul jude┼úelor Arge┼č, Bra┼čov, Constan┼úa, D├ómbovi┼úa, Ilfov, Prahova, Gala┼úi ┼či Municipiul Bucure┼čti, nu poate ├«ncepe ├«nainte de orele 06.00 ┼či nu poate dep─â┼či orele 24.00, ultima comand─â put├ónd fi preluat─â cel t├órziu la orele 23.00. S-a decis interzicerea circula┼úiei ├«n interiorul localit─â┼úilor pentru persoanele aflate ├«n grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu apar┼úin aceleia┼či familii, precum ┼či formarea unor asemenea grupuri.

Art.1 Se propune prelungirea st─ârii de alert─â pe ├«ntreg teritoriul na╚Ťional, pentru o perioad─â de 30 zile, ├«ncep├ónd cu data de 16.08.2020.

Art.2 M─âsurile de prevenire ╚Öi control a infec╚Ťiilor generate de virusul SARS-CoV-2, necesar a fi adoptate ├«ncep├ónd cu data de 16.08.2020, ├«n contextul epidemiologic actual, sunt prev─âzute ├«n anexa, care face parte integrant─â din prezenta hot─âr├óre.

Art.3 Art. 1 din Hot─âr├órea CNSU nr. 38 din 01.08.2020 se modific─â ╚Öi se completeaz─â dup─â cum urmeaz─â:ÔÇ×(1) Programul de lucru cu publicul al operatorilor economici care desf─â╚Öoar─â activit─â╚Ťi ├«n spa╚Ťii special destinate, dispuse ├«n exteriorul cl─âdirilor unde se desf─â╚Öoar─â activit─â╚Ťi de preparare, comercializare ╚Öi consum al produselor alimentare ╚Öi/sau b─âuturilor alcoolice ╚Öi nealcoolice, cum sunt terasele, cluburile, barurile ╚Öi alte asemenea, de la nivelul jude╚Ťelor Arge╚Ö, Bra╚Öov, Constan╚Ťa, D├ómbovi╚Ťa, Ilfov, Prahova, Gala╚Ťi ╚Öi Municipiul Bucure╚Öti, nu poate ├«ncepe ├«nainte de orele 06.00 ╚Öi nu poate dep─â╚Öi orele 24.00, ultima comand─â put├ónd fi preluat─â cel t├órziu la orele 23.00.(2) ├Än intervalul men╚Ťionat la alin. (1), operatorii economici care desf─â╚Öoar─â aceste activit─â╚Ťi, au obliga╚Ťia s─â ia m─âsuri pentru limitarea num─ârului de clien╚Ťi la num─ârul locurilor pe scaune, precum ╚Öi a oric─âror activit─â╚Ťi care presupun interac╚Ťiunea fizic─â ├«ntre clien╚Ťi, inclusiv dansul.ÔÇŁ

Art.4 Se modific─â ╚Öi se completeaz─â art. 3, lit. r) din Hot─âr├órea CNSU nr. 36 din 21.07.2020, dup─â cum urmeaz─â:ÔÇ×r) membrii delega╚Ťiilor sportive interna╚Ťionale care particip─â la competi╚Ťii sportive organizate pe teritoriul Rom├óniei, ├«n condi╚Ťiile legii, oficialii forurilor sportive interna╚Ťionale care organizeaz─â aceste competi╚Ťii, precum ╚Öi arbitrii delega╚Ťi;ÔÇŁ.

Art.5 Dup─â art. 3, lit. r) din Hot─âr├órea CNSU nr. 36 din 21.07.2020, se introduce o nou─â liter─â, dup─â cum urmeaz─â:ÔÇ×rA1) sportivii rom├óni, care ├«╚Öi desf─â╚Öoar─â activitatea ├«n alte state ╚Öi care sunt convoca╚Ťi la loturile na╚Ťionale pentru a reprezenta Rom├ónia la competi╚Ťii sportive organizate ├«n condi╚Ťiile legii, membrii delega╚Ťiilor sportive rom├óne╚Öti care se ├«ntorc ├«nRom├ónia de la competi╚Ťii sportive interna╚Ťionale, precum ╚Öi oficialii ╚Öi arbitrii rom├óni care au fost delega╚Ťi la competi╚Ťiile interna╚ŤionaleÔÇŁ.

Art.6 Prezenta hot─âr├óre se comunic─â tuturor componentelor Sistemului Na╚Ťional de Management al Situa╚Ťiilor de Urgen╚Ť─â, pentru punere ├«n aplicare prin ordine ╚Öi acte administrative ale conduc─âtorilor acestora

Citi╚Ťi ╚Öi

9 interdic╚Ťii ├«n stare de alert─â. Ce NU vom avea voie s─â facem dup─â 15 mai

Stare de alert─â ├«n Rom├ónia, dup─â 15 mai. Ce ├«nseamn─â ╚Öi ce restric╚Ťii au cet─â╚Ťenii

kate profimedia 0692807495 jpg
2vancea botez jpg
loredana chivu jpg
Gabi B─âd─âl─âu jpeg
1alexandra stan mihai morar png
bianca dragusanu png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
femeie care numara bani jpeg
calendar ortodox 2021 22 mai sfantul mucenic vasilisc png
variola
1 olena zelenska prima doamna a ucrainei jpg sotia lui volodimir zelenski razboi in ucraina copii 6 jpg jpeg
ambulanta
regina elisabeta (2) jpg