Stareţa de la Mănăstirea Tăriceni: «Măicuţa cu gemene mă înjură prin sms!»

Ultima actualizare:

    Iniţial, Sebastiana  Gâtlan le spusese  cadrelor medicale că  nu vrea să-şi crească  gemenele. La scurt timp,  măicuţa s-a hotărât  să le ia acasă
Iniţial, Sebastiana Gâtlan le spusese cadrelor medicale că nu vrea să-şi crească gemenele. La scurt timp, măicuţa s-a hotărât să le ia acasă

27 noiembrie 2011. O veste avea să zguduie din temelii Biserica Ortodoxă Română. Stareţa de la mănăstirea Tăriceni, judeţul Călăraşi, a dat naştere la gemene, la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală. La un an de la izbucnirea scandalului, când viaţa monahală de la Tăriceni părea că reintră pe făgaşul normal, stareţa care i-a luat locul măicuţei cu copii spune că aceasta nu şi-a găsit liniştea.

După ce Sebastiana Gâtlan (40 de ani) a făcut de râs breasla călugăriţelor, Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor a numit-o stareţă pe Marina Roşu (48 de ani), pentru a reface imaginea şifonată a mănăstirii Tăriceni. Noua stareţă spune, acum, că măicuţa cu copii îi trimite mesaje vulgare. "Dumneaei mi-a trimis şi mie nişte mesaje pe telefonul oficial al mănăstirii. Suntem călugări şi rămâne între noi.

Mai erau şi nişte cuvinte jignitoare pe-acolo, dar trebuie să iertăm. Erau puţin vulgare. Mi-am dat seama că e o provocare şi n-am dat curs. Dumnezeu ştie ce are de făcut cu fiecare dintre noi. Sigur că este un lucru care nu trebuie să existe în viaţa monahală " a spus, pentru România TV, maica Marina Roşu. Aceasta nu ştie dacă Sebastiana Gâtlan se răzbună, în felul acesta, pentru declaraţiile pe care ea le-a făcut în trecut, atunci când s-a instalat la Tăriceni.

Stareţa Marina Roşu

Stareţa  Marina  Roşu
Stareţa Marina Roşu

Marina Roşu a acuzat-o că a lăsat mănăstirea în paragină şi că şi-a bătut joc de proiecte.

"Când am venit la mănăstire, totul arăta ca după război. S-a furat aproape tot: de la gard şi până la porţi şi nu am văzut nimic din proiectele fostei stareţe, Sebastiana Gâtlan", a spus Marina Roşu, la vremea respectivă. Cât despre naşterea gemenelor, stareţa a spus că nu vrea să se împovăreze cu acest păcat. „Nu poţi să calci în picioare nişte jurăminte. Tu ca model, care formezi suflete şi la care oamenii vin să se confeseze...", spunea măicuţa.

11 februarie 2012

11 februarie 2012
11 februarie 2012

Lăcaşul de cult din inima Bărăganului a ţinut, la sfârşitul anului trecut, prima pagina a ziarelor, după ce s-a aflat că stareţa a păcătuit. Sebastiana Gâtlan a născut două fetiţe şi a fost exclusă din viaţa monahală. Femeia s-a stabilit în Bucureşti, după ce fundaţia umanitară condusă de politicianul Ştefan Florescu i-a oferit tot sprijinul: casă şi masă pentru a-şi creşte copilele în linişte. Tot el a fost şi naşul fetiţelor care au primit numele de Ana Ecaterina şi Maria Nectaria.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net