Start pentru noul sezon pe litoral. Primele stațiuni unde a început angajarea de salvamari

Ultima actualizare:

Mai sunt două săptămâni până la deschiderea sezonului pe litoral și dacă plajele nu sunt amenajate iar hotelierii sunt nepregătiți măcar vor fi salvamari. Autoritățle din Eforie și Constanța au declanșat deja procedura pentru angajarea salvamarilor, oamenii fără de care turiștii nu se pot simți în siguranță. S-a stabilit câți salvatori vor fi angajați, pe ce perioadă și cum vor fi organizați 

Plaja Eforie Sud
Plajele din Eforie Nord și Sud vor fi deservite de 35 de salvamari. Foto: cugetliber.ro

Starul l-au dat autoritățile din orașului Eforie care a pregătit 3 milioane de lei fără TVA pentru asigurarea serviciilor de salvamari pe plajele din stațiunile Eforie Nord și Eforie Sud. Angajarea salvamarilor a început pe 5 aprilie și se va încheia pe 20 aprilie.

Salvamarii din Eforie Nord și Sud vor lucra 153 de zile 

Conform caietului de sarcini pentru licitarea serviciului de salvare pe cele două plaje, cei care vor presta această activitate vor fi organizați în posturi de observare fixe și în echipe mobile. Cei 35 de salvamari vor fi angajați pe o perioadă de 153 de zile, cu începere de la data de 1 mai 2023 şi până la data de 30 septembrie 2023 inclusiv. 

Posturile fixe se vor amplasa în 22 de locuri pe cele două plaje în plus vor fi organizate și 2 posturi de prim ajutor în zona Belona Eforie Nord și în zona Capul Turcului din Eforie Sud. 

La rândul lor, echipele mobile de intervenţie vor fi formate din grupuri a câte patru membri: trei vor fi salvatori acvatici plus un conducător de ambarcaţiune şi vor avea rolul de patrulare, intervenție și sprijin.  

S-a stabilit să fie 3 echipe mobile de intervenţie. Acestea vor fi dispuse în teren astfel:  

echipa nr. 1 – plaja Eforie Nord 

-echipa nr. 2 – cordon Eforie Nord - Eforie Sud   

-echipa nr. 3 - plaja Eforie Sud.  

Cei care vor fi angajați în acest serviciu care asigură servicii de salvamar și prim ajutor vor lucra zilnic 11 ore. Programul de lucru va fi de la ora 8.00 la ora 19.00, cu excepţia perioadei 16 iulie – 15 august inclusiv, când programul zilnic este de la ora 08.00 la ora 20.00.

Salvamari Constanța
Salvamarii din Constanța vor fi cei mai mulți de pe litoral. Foto: curier.ro

Plajele din Constanța și Maia vegheate de o armată de salvamari

Primăria Constanța va cheltui 3.446.675 lei fără TVA sau 4.101.543 de lei cu TVA cu serviciul de prim ajutor și salvamar în acest sezon estival scriu jurnaliștii de la curier.ro. În perioada 15 mai – 31 august viața celor care se află pe plajele din Constanța și Mamai va fi vegheată de 109 salvamari. În perioada 15-31 mai vor fi la post doar 35 de salvamari.  

Ce condiții trebuie să îndeplinească salvamarii  

Șeful salvamarilor nu trebuie să știe doar să înoate: el trebuie să aibă experiența de minimum 1 contract în coordonarea activităţilor de salvare acvatică. Personalul angajat ca salvamar trebuie să posede certificat de salvamar acvatic calificat. 

 ”Activitatea serviciilor publice de salvare acvatică-salvamar se desfășoară de persoane calificate ca salvatori acvatici” este cerința Primăriei Constanța. Programul de lucru al posturilor de salvare și al ambarcațiunilor în sezonul estival va fi zilnic, între orele 08:30 – 19:30. În stațiunea Mamaia vor funcționa 5 puncte de prim ajutor, iar pentru Constanța vor funcționa doar 3 puncte de prim ajutor. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net