Staţii de metrou cu nume de oraşe

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Atenţie, se închid uşile! Urmează staţia Tokyo, Washington, Paris sau Bruxelles. Aşa se va auzi la difuzorul din metrou pe viitoarea Magistrală 6, 1 Mai-Aeroportul Băneasa. Tronsonul are 12 staţii, dintre care 6 poartă nume de oraşe. Uite vor cum arăta!

Noua magistrală va porni din actuala M4, Gara de Nord 2-Parc Bazilescu, după staţia 1 Mai. Va avea 14 km şi 12 staţii: Pajura, Expoziţiei, Piaţa Montreal, Gara Băneasa, Aeroportul Băneasa, Tokyo, Washington, Paris, Bruxelles, Londra, Otopeni Centru, Otopeni Nord şi Aeroport Otopeni. Ideea le-a venit angajaţilor Metrorex, care s-au gândit că nu strică să denumească staţiile după marile capitalei ale lumii, dacă tot ne îndreptăm spre aeroport, poarta de ieşire din ţară. Magistrala şi configuraţiile staţiilor au fost avizate de membrii Comisiei de Urbanism a Municipalităţii.

Bruxelles- Staţie la Şoseaua de Centură, la graniţa dintre Municipiul Bucureşti şi oraşul Otopeni, cu 5 accese

simeon stalpnicul png

Potrivit proiectului, pe traseu, chiar în dreptul staţiilor, vor fi amenajate mai multe parcări. Astfel, la staţiile Pajura, Washington (intersecţia Liviu Librescu cu DN1) şi Paris (Aleea Padina) vor fi construite parcări de tip Kiss&Go.

Tokyo- Staţie în faţa magazinului Ikea cu 5 accese

simeon stalpnicul png

„Vor fi parcări de scurtă durată folosite pentru a lăsa sau a lua călători", a spus arhitectul Constantin Enache, cel care a realizat şi prezentat Planul Urbanistic Zonal al Magistralei 6. În plus, la staţia Londra, situată la Şoseaua de Centură va fi construită o parcare Park&Ride, pentru navetişti, cu 500 de locuri.

Piaţa Montreal - La nodul rutier de la Casa Presei, cu 4 intrări/ieşiri

simeon stalpnicul png

Deasupra fiecărei staţii vor fi amenajate spaţii publice pentru pietoni. Pentru asta e nevoie de exproprieri, care vor începe în curând, având în vedere că lucrările vor fi începute în 2013 de japonezi. Vor fi gata în 2017 şi costă un miliard €.

Washington- La intersecţia DN1 cu bd. Liviu Librescu cu 5 accese

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
protest fabrica Ludus jpeg
img jpg
conac le richmond jpg
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
maioneza fara oua jpg
presedinti 768x483 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net