Statuia unei eroine, ascuns─â pentru c─â seam─ân─â cu Elena Ceau┼čescu

image
Bustul a fost considerat ÔÇŁvulgarÔÇŁ

Momente de toat─â jena la Tecuci, acolo unde o statuie a Cocu┼úei Conachi, eroina Unirii Principatelor Rom├óne, nu a ob┼úinut avizul de la Ministerul Culturii ┼či, la un an ┼či jum─âtate de la amplasare, aceasta trebuie demolat─â, scrie adevarul.ro.

Soclul a fost gata ├«nc─â din 2018, iar statuia a fost montat─â ├«ntr-un parc din Tecuci, ├«ns─â a fost acoperit imediat cu o cutie din placaj negru pentru c─â nu exista avizul legal. Acum, trebuie dat─â definitiv jos pentru c─â Ministerul Culturii consider─â statuia ÔÇ×caricatural─âÔÇŁ. Au fost f─âcute caracteriz─âri precum, ÔÇ×caricatur─âÔÇŁ, ÔÇ×vulgar─âÔÇŁ sau ÔÇ×├«ncropeal─âÔÇŁ, iar cei mai mul┼úi dintre contestatarii lucr─ârii au fost de acord c─â statuia seam─ân─â mai mult cu o Elena Ceau┼čescu cu s├ónii la vedere dec├ót cu eroina Unirii Principatelor Rom├óne. 

Cocu┼úa Conachi Vogoride este considerat─â de istorici salvatoarea Unirii Principatelor Rom├óne din 1856. So┼úul ei, Nicolae Vogoride, caimacam al Moldovei la acea vreme, ar fi trebuit s─â primeasc─â tronul Moldovei dac─â ar fi reu┼čit s─â ├«mpiedice demersurile unioniste, inclusiv prin falsificarea alegerilor. Complotul a e┼čuat datorit─â Cocu┼úei Conachi.

anamaria prodan3 png
1 meghan kate jpg jpeg
bravo ai stil foto facebook 40288700 (1) webp
goia voltaj jpg
lacul vidra PNG
Vladimir Putin epa-efa Sankt Petersburg
Printul Charles in Transilvania Viscri Valea Zalanului (2) jpg
IMG 0810 jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
inchisoare shutterstock 1030254055 0 jpeg
1 meghan kate jpg jpeg
lacul vidra PNG
Vladimir Putin epa-efa Sankt Petersburg
Printul Charles in Transilvania Viscri Valea Zalanului (2) jpg
calendar ortodox 2021 26 iunie sf david tesalonic png