Statul vrea să taie la jumătate contribuțiile la Pilonul II

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Ministerul Finanțelor vrea să diminueze, de la 5,1% la 2,5%, contribuția virată de stat la fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II).

Dacă va fi aplicată, măsura va afecta dramatic dinamica sumelor acumulate în cele aproape 7 milioane de conturi individuale ale participanților la acest sistem. Măsura ar urma să fie aplicată de anul viitor, au declarat, pentru Profit.ro, surse din piață.

În primele discuții cu reprezentanții industriei de profil, Ministerul Finanțelor a propus și varianta mai dramatică de reducere a contribuției, de la 5,1% la 1%, ceea ce ar fi însemnat o diminuare de 80%.

O altă măsură propusă este ca persoanele care au contribuit la Pilonul III, cel al pensiilor private facultative, vor putea să-și mute sumele deja acumulate aici la Pilonul II, cel al pensiilor obligatorii administrate privat.

Astfel, s-ar putea suplimenta sumele acumulate la pensiile obligatorii administrate privat, în condițiile în care contribuțiile viitoare virate de stat se vor reduce, dacă participanții renunță la Pilonul III.

Guvernul are în vedere de mai mult timp modificarea sistemului de pensii administrate privat, ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, anunţând chiar desfiinţarea Pilonului II, informaţie dezminţită ulterior de premierul Mihai Tudose.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Florin Talpan FOTO sportpictures.eu
image
image
image
image
image
image
Palatul Normanzilor, Sicilia (@Shutterstock) jpg
insula capri jpeg
pomi fructiferi jpg
4 front carburanti caseta jpg
fiat topolino jpg
batic dacic pe Columna 640x370 jpg
sat pixabay jpg
nava de croaziera foto pixabay
image
actualitate.net
image
actualitate.net