Ştefan Lungu, fostul consilier al Elenei Udrea, reţinut de DNA

Ultima actualizare:

    Ştefan Lungu a fost reţinut de procurorii DNAfoto: Marius Dumbrăveanu/Mediafax
Ştefan Lungu a fost reţinut de procurorii DNAfoto: Marius Dumbrăveanu/Mediafax

Ştefan Lungu, fostul consilier al Elenei Udrea la Ministerul Dezvoltării, a fost reţinut, marţi dimineaţă, de procurorii anticorupţie, în dosarul “Gala Bute”.

Lungu urmează să fie prezentat la instanţă cu propunere de arestare preventivă, alături de fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja şi primarul oraşului hunedorean Lupeni, Cornel Resmeriţă (PSD), care au fost de asemenea reţinuţi în cauză, luni seară, transmite Mediafax.

Ştefan Lungu este soţul prezentatoarei ştirilor de la Antena 1, Anca Rusu. Cei doi au împreună o fetiţă.

În acelaşi dosar, au mai fost aduşi, cu mandat la DNA Gheorghe Nastasia, fost secretarul general al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, şi omul de afaceri Adrian Gărdean, care controlează SC Termogaz Company SA.

Procurorii DNA au făcut luni 18 percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova, Hunedoara şi Gorj, la sediile mai multor firme şi la persoane suspectate de fapte de corupţie, în dosarul “Gala Bute”.

În dosar apare şi numele Elenei Udrea

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut aviz de la Parlament pentru urmărirea penală a deputatului Elena Udrea şi senatorului Ion Ariton, fost ministru al Economiei, în dosarul “Gala Bute”, în care sunt suspectaţi de fapte de corupţie.

Potrivit procurorilor, Elena Udrea a luat decizia organizării Galei Bute, în urma unor discuţii cu Rudel Obreja şi le-a cerut subordonaţilor săi de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului să găsească soluţii de încheiere a contractului privind finanţarea evenimentului, urmărind obţinerea unor beneficii electorale, prin asocierea imaginii sale cu cea a lui Lucian Bute.

Fostul ministru al Economiei Ion Ariton este suspectat că a determinat reprezentanţii a zece companii de stat, printre care Hidroelectrica, Nuclearelectrica şi Romgaz, să sponsorizeze ilegal, cu suma totală de peste 1,7 milioane de lei, organizarea Galei Bute de către firma lui Rudel Oreja.

image
image
image
image
image
image
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net