Stingeţi beculeţele! Au apărut mărţişoarele

5 februarie 2017
article img
În comuna Baloteşti, din Ilfov, seara este feerie de lumini

Dacă treci prin Baloteşti ai impresia că localnicii se pregătesc de Crăciun. În toată comuna sunt aprinse beculeţele de Sărbători. Reni, Moş Crăciun, îngeraşi, globuleţe şi alte figurine luminoase te petrec pe drum. Între timp, în magazine au apărut mărţişoarele.

Sărbătorile de iarnă au trecut de mai bine de o lună, însă, autorităţile locale din comuna ilfoveană Baloteşti par că au rămas prinse în timp. Pentru ei încă mai e Crăciun, devreme ce în întreaga localitate, aflată la aproximativ 10 km de Capitală, este o feerie de lumini, imediat ce se lasă seara. Un ditamai Moş Crăciun din leduri tronează lângă primărie. Tot aici, brazii sunt îmbrăcaţi în ghirlande, iar îngeraşul răsună din goarnă. Vizavi, avem un brad uriaş făcut doar din beculeţe, iar pe fiecare stâlp este montată câte o ghirlandă. 

article img
Ditamai bradul stă încă aprins seară de seară

article img
Îngeraşul şi brazii împodobiţi completează peisajul de sărbătoare

Localnicii se uită şi ei uimiţi şi se întreabă dacă nu cumva primăria risipeşte banii pe curentul folosit aiurea. ”Gata, domnişoară, s-a dus Crăciunul, Revelionul. Să stingă luminile astea că suntem de râsul lumii”, ne-a spus Marian, pe care l-am găsit uitându-se lung spre scena ruptă parcă din basme. Primarii din alte oraşe şi comune au stins luminiţele imediat după Sf. Ion, pentru că datina spune că atunci s-au terminat şi Sărbătorile. În timp ce la Baloteşti este încă decembrie, comercianţii se pregătesc de sosirea primăverii. Au început să vândă mărţişoare. Că doar mai sunt trei săptâmâni până la 1 martie. Reporterii Click! au găsit, într-un supermarket din Bucureşti, broşe, brăţări confecţionate din şnur, cercei, medalioane, toate puse frumos în cutiuţe. Cel mai ieftin costă 4,99 lei, iar cel mai scump 9,99 lei. 

article img
La Baloteşti dai de Moş Crăciun, iar în magazine se vând mărţişoare