Ştranduri şi plaje pline, în primul weekend de vară adevărată


  Nici un șezlong de la ștrandul Playa Verde n-a rămas neocupat ierifoto: Oana Neacşu
Nici un șezlong de la ștrandul Playa Verde n-a rămas neocupat ierifoto: Oana Neacşu

În primul weekend de vară adevărată din acest sezon ştrandurile şi plajele de la malul mării au fost pline-ochi. Oamenii s-au bucurat de soare, apă şi de cerul senin, după o lună în care n-a existat zi fără ploaie. Au fost peste 30 de grade Celsius în aer în majoritatea zonelor din ţară, iar apa mării e cum nu se poate mai bună.

De cum s-au deschis porţile ştrandurilor, duminică dimineaţă, oamenii au ocupat şezlongurile de pe marginea bazinelor şi şi-au început ziua de plajă, bucuroşi că, în sfârşit, a venit vara! La ştrandul Playa Verde din cartierul bucureştean Străuleşti nu mai aveai unde să arunci un ac, ieri după-masă. Distracţie în bazin, distracţie pe mal. „E a doua oară când venim la ştrand, vara asta. Am fost pe la sfârşitul lui iunie, dar, apoi, n-am mai venit din cauza ploilor. E primul weekend cald şi frumos, aşa că n-am vrut să ratăm o zi de ştrand”, ne-a spus o tânără.


  În Mamaia, șalupele se închiriază cu 2.000 de lei. Pentru câteva ore, turiștii se pot distra și pot bea șampanie departe de aglomerație
În Mamaia, șalupele se închiriază cu 2.000 de lei. Pentru câteva ore, turiștii se pot distra și pot bea șampanie departe de aglomerație

Biletul de intrare la Playa Verde costă 35 de lei pentru adulţi şi 25 de lei pentru copii, în weekend, şi 25 de lei pentru adulţi, respectiv 10 lei pentru copii, de luni până vineri. De altfel, la majoritatea ştrandurilor din Bucureşti, intrarea costă 30 de lei, la sfârşit de săptămână, şi 20 de lei, de luni până vineri. Pe litoral, distracţia e şi mai tare, mai ales că apa mării este perfectă pentru bălăceală: are 26 de grade Celsius.

În weekendul care s-a încheiat duminică, în staţiuni au fost peste 150.000 de turişti, cei mai mulţi din acest sezon. Oamenii s-au bucurat de cele 30 de grade din termometre şi de faptul că cerul a fost mereu senin. Meteorologii anunţă vreme frumoasă şi luni, pe litoral, cu soare şi maxime între 30 şi 33 de grade. Marţi vor fi între 27 şi 31 de grade şi, spre seară, sunt aşteptate ploi de vară. Miercuri, însă, se anunţă soare şi o maximă între 27 şi 32 de grade.


  Tatuajele și cremele pentru plajă, mereu la modă
Tatuajele și cremele pentru plajă, mereu la modă

Ploi, caniculă şi praf saharian, în următoarele zile

Vremea s-a încălzit mult, în ultimele zile, însă nu am scăpat de ploi. Meteorologii anunţă că începem săptămâna cu precipitaţii în nordul ţării, urmând ca acestea să se extindă. „Luni, nordul, centrul, zonele de deal şi munte vor mai fi cu ploi însoţite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi chiar căderi de grindină. Mâine, astfel de fenomene le vom regăsi în partea de sud şi de sud-est, în continuare vorbim de instabilitate, aceste fenomene vor apărea în mod deosebit după-amiază şi seara cu caracter local, însă temperaturile rămân destul de ridicate chiar dacă în aceste zone, în nord, în centru, se va resimţi o scădere uşoară, în restul teritoriului peste 30 de grade, 33 – 34, în vest, în sud şi est”, a declarat, pentru Mediafax, Alina Şerban, meteorolog de serviciu în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie. 


  În special, după-amiaza şi seara sunt aşteptate ploi
În special, după-amiaza şi seara sunt aşteptate ploi

Specialiştii mai spun că, în aceste zile, ţara noastră se va confrunta şi cu un val de praf saharian, care va ajunge, de altfel, peste întreaga Europă. „De miercuri, aria ploilor se va restrânge la deal şi la munte, mai ales seara şi după-amiaza. Vremea va fi călduroasă în toată ţara, cu temperaturi de peste 30 de grade”, a mai anunţat meteorologul. În ultimele zile, un val de căldură excesivă s-a abătut asupra Europei, în special în Spania şi Portugalia, unde s-au înregistrat şi 48 de grade Celsius.

pexels Horoscop 28 octombrie
FotoJet (4) jpg
Rodica și Niculae Badalau jpg
finala chefi la cutite 2022 (1) jpg
simona gherghe jpg
Chefi la Cutite Nosfe si Madalina Foto Mihai Stetcu jpg
foto1 bugetarib jpg
foto1 victor si zetab jpg
1 tratamente cu hrean jpg jpeg
Moisă Irod veteran din Sibiu ultimul soldat român din Garda Regală Sursă Brigada 30 Gardă „Mihai Viteazul” jpg
image
image
image
image
parada militara 1 decembrie jpg
simona gherghe jpg
Parada militară
foto 8 meda contras Anglia jpg
(EPA EFE) 5914678 jpg
femeie de serviciu  foto mare jpg