Strat de zăpadă consistent pe Transfăgărăşan. Şoferii, sfătuiţi să-şi echipeze maşinile de iarnă

Ultima actualizare:

    Stratul de zăpadă aşternut la Bâlea LacFoto: arhivă personală
Stratul de zăpadă aşternut la Bâlea LacFoto: arhivă personală

Iarnă în adevăratul sens al cuvântului pe Transfăgărăşan. Reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov acţionează şi la această oră cu utilaje pentru a îndepărta stratul de zăpadă care s-a aşternut pe carosabil.

Dacă sâmbătă dimineață a nins timid pe Trasfăgărăşan şi în zona Bâlea Lac, duminică lucrurile s-au schimbat radical. Stratul de zăpadă care s-a aşternut este mult mai gros, fiind nevoie de intervenţia utilajelor. Şoferii au fost îndemnați să-şi echipeze corespunzător autoturismele înainte să plece la plimbare pe DN7 C, spre Bâlea.

„Se îngroașă gluma… și stratul de zăpadă pe Transfăgărășan. Colegii noștri acționează de azi dimineață cu două utilaje cu lamă și răspânditor de sare pentru a ține drumul curat. Vă rugăm să nu circulați în zonă daca nu sunteți pregătiți pentru condiții de iarnă”, este mesajul transmis de reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov.

A nins şi la Suceava, în Masivul Rarău

În judeţul Suceava a început să ningă de vineri, în Munţii Rarău. Ş-a aşternut şi aici un strat subţire de zăpadă, iar omătul s-a depus şi pe copaci. Imaginile publicate pe Facebook au surprins prima ninsoare din această toamnă în judeţul Suceava ca urmare a temperaturilor care au scăzut extrem de mult.   

Vreme rece în toată ţara până marţi

Meteorologii anunţă vreme deosebit de rece, ninsori la munte, precipitaţii mixte în zonele subcarpatice de duminică de la prânz, până marţi dimineaţă, fiind vizate majoritatea regiunilor ţării. ”În intervalul menţionat vremea va fi deosebit de rece şi se vor semnala precipitaţii în majoritatea regiunilor. La munte, mai ales în Carpaţii Orientali şi Meridionali, acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare, în zona montană înaltă se va depune strat nou de zăpadă, iar temporar vântul va avea unele intensificări, spulberând zăpada”, anunţă meteorologii. 

În zonele subcarpatice aferente acestor masive, îndeosebi din Moldova şi Transilvania, precipitaţiile vor fi mixte.

Vremea se va menţine deosebit de rece şi pe parcursul zilei de marţi (8 octombrie), precum şi în noaptea de marţi spre miercuri (8/9 octombrie), menţionează ANM.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William, Prințul Harry, Kate Middleton, Meghan Markle  sursa   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
sacalul criminal constanta jpg
derya jpg
castel scotia de vanzare jpg
t16 actu 2 25col vita de vie jpeg
foto1 reporter click! si black alien jpeg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa de sud acoperita de zapada jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net