Strategia sofisticată la care au recurs infractorii români din SUA pentru a fura sume uriaşe de la biserici

Ultima actualizare:

    Bisericile din Florida sunt ţinta infractorilor români
Bisericile din Florida sunt ţinta infractorilor români

Şase români au reuşit să fure o sumă impresionantă din peste 600 de biserici de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii. Infractorii au izbutit să pună mâna pe nu mai puţin de 740.000 de dolari. Patru dintre ei au fost arestaţi şi se confruntă cu mai multe capete de acuzare. Poliţiştii americani au fost uimiţi de ingeniozitatea românilor.

Anchetă în Florida (SUA)! Patru români din SUA au fost arestaţi, iar alţi doi au fost daţi în urmărire, după ce ar fi furat aproximativ 740.000 de dolari de la sute de biserici din mai multe state americane. Este vorba despre Ionuţ Răducan (33 de ani), Marius Dumitru (27 de ani), Panait Dumitru (32 de ani) şi Costin Dumitru (34 de ani), care au ajuns de curând după gratii. Ei sunt acuzaţi de furt, de accesarea ilegală a unor informaţii confidenţiale şi de spălare de bani. Alţi doi membri ai bandei au scăpat, cel puţin pentru moment. Cătălin Trandafir (45 de ani) şi Simona Trandafir (39 de ani) sunt căutaţi acum de poliţia americană, după cum anunţă Fox 35 Orlando, potrivit Adevărul. 


    Patru dintre cei  şase români au  ajuns după gratii Foto: Fox 35 Orlando
Patru dintre cei şase români au ajuns după gratii Foto: Fox 35 Orlando

«O lovitură bine organizată»

Românii acţionau în special în zona oraşului Orlando, însă nu se dădeau în lături nici de la incursiuni în alte zone ale Americii. Infractorii au găsit o metodă ingenioasă prin care s-au îmbogăţit. Ei au deschis mai multe conturi bancare, pe care le utilizau pentru a încasa o parte din banii de pe cecurile cu donaţii pe care le furau din cutiile poştale ale bisericilor, apoi retrăgeau numerar de la bancomate. „Acest furt de sute de mii de dolari, într-un moment în care donaţiile ar fi putut fi de mare ajutor, a fost oprit. A fost un furt bine organizat”, a informat Rick Swearingen, de la Departamentul de Poliţie din Florida. La rândul său, Ashley Moody, procurorul care se ocupă de acest caz, spune că gestul românilor este incalificabil. „Bisericile depind de donaţiile de la membrii generoşi ai comunităţii pentru a-i ajuta pe nevoiaşi. E îngrozitor faptul că acest grup exploatează gesturile altruiste de bunătate pentru lăcomia egoistă”, consideră Moody. 

Alţi infractori români au jefuit temple budiste


    Ei sunt românii acuzaţi de tâlhărieFoto: Arkansas Online
Ei sunt românii acuzaţi de tâlhărieFoto: Arkansas Online

Recent, o altă bandă de români a fost neutralizată de poliţiştii americani. Infractorii recurgeau la „metoda rugăciunilor” pentru a se căpătui. Potrivit publicației Arkansas Times, patru românce frecventau templele budiste ca să solicite rugăciuni pentru un membru al familiei. După ce grupul intra în templele respective, una dintre românce se prefăcea că are nevoie de o toaletă şi distrăgea atenţia, interval de timp în care celelalte românce furau banii şi bunurile găsite. Marea lovitură a fost programată pentru data de 20 aprilie, dar n-a fost ziua norocoasă a infractorilor. Cinci femei şi un bărbat, cetăţeni români, au intrat într-un templu vietnamez şi au furat banii donaţi, bijuteriile şi obiectele de artă găsite acolo. Infractorii români au fost însă prinși imediat de polițiștii americani şi acum sunt acuzaţi de tâlhărie. Anchetatorii au descoperit că românii spărseseră mai multe temple budiste din statele California, Arizona şi Oklahoma. Tâlharii vor fi aduși mâine, pentru proces, la curtea din Benton County, statul Arkansas.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
sistemul antiaerian rus S-300 FOTO Rush Hour Daily
image
image
image
image
image
image
image png
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Mediafax jpg
Marcel Ciolacu fb jpg
elicoptere prabusite jpg
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
Arme iraniene confiscate de SUA FOTO Departamentul Apărării webp
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
IMG 20240422 WA0003 1536x1082 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net