Strigătul de ajutor al unei bătrâne de 83 de ani: “Mi-e foame! Nu am bani”

Ultima actualizare:

    Vârstnicii, care oricum aveau probleme şi înainte, trăiesc acum un adevărat coşmar, din pricina pandemiei de coronovirusFoto: adevarul.ro
Vârstnicii, care oricum aveau probleme şi înainte, trăiesc acum un adevărat coşmar, din pricina pandemiei de coronovirusFoto: adevarul.ro

Te doare inima! O bunicuţă de 83 de ani a strigat disperată pe geam: “Vă rog din suflet! Îmi este foame! Nu am bani! Am terminat tot ce aveam. O pâine îmi luaţi şi mie. Sunt singură şi am 83 de ani. Vă dau banii când iau pensia în 14.”

Nimeni nu ştie câţi bătrâni stau neputincioşi în case. Vârstnicii, care oricum aveau probleme şi înainte, trăiesc acum un adevărat coşmar, din pricina pandemiei de coronovirus, scrie adevarul.ro.

O bunicuţă din Braşov, izolată în casă şi rămasă fără mâncare, fără bani până la pensie, s-a văzut nevoită să apeleze la trecători. Fără familie, uitată de vecinii din bloc şi disperată, femeia a cerut ajutor unei trecătoare.

Întreaga întâmplare a fost povestită pe Facebook de către Elena Paula Mate. Femeia a relatat cum a fost abordată de bătrânica rămasă fără ajutor şi cum aceasta a promis că-i va înapoia banii când va lua pensia pe 14 aprilie.  “Vă rog din suflet! Îmi este foame! Nu am bani! Am terminat tot ce aveam. O pâine îmi luaţi şi mie. Sunt singură şi am 83 de ani. Stau la apartamentul... Vă dau banii când iau pensia în 14”, s-a rugat bătrânica din fereastră, în momentul în care a observat că femeia se îndrepta spre magazin.

Situaţia bunicuţei a impresionat-o profund pe femeie. „M-am cutremurat cu suflet, cu trup şi minte. Într-un bloc cu atâtea apartamente şi atâţia vecini.. Doamne, dă-mi răbdare! Şi eu care credeam că am vazut şi auzit destule. Nici nu am avut putere să-i răspund. Am intrat în magazinul de lângă scara blocului. Vânzatoarea era o nouă angajată. Nu ştia de soarta bunicuţei. Am cumpărat ce am crezut de cuviinţă, ulei, zahar, câteva conserve, cartofi, brânză, încadrându-mă la ceea ce aveam în buzunar. Am sunat la interfon şi am intrat. Bunicuţa, chircită de bătrâneţe şi de boală, se sprijinea cu neputinţă într-un cadru. Tremura şi plângea. Nu am intrebat nici dacă are copii sau nepoţi. Mi-a dat un număr de telefon să o sun când ia pensia. Nu o voi suna când ia pensia. O voi suna să o intreb dacă mai are nevoie de ceva”, a povestit femeia, pe Internet.

Ajutaţi un bătrân!

Elena Paula Mate poveste că au năpădit-o lacrimile. „Până în seara asta nu m-am gândit nici la bătrâneţe nici la singuratate. Şi nici nu cred că am să mă mai vait de ceva vreodată. Am ajuns plângând în scara blocului meu. Am stat ceva timp să mă linistesc să nu mă vadă Alexandra plângând. Am învăţat-o să nu plângă.. Să fie puternică. Nu aş fi vrut să mă vadă aşa. «Nu ai luat nimic, mamă?» «Am uitat banii acasă, cobor acum să cumpar». Nu puteam povesti fetiţei prin ce trecusem. Să nu o ia ca pe un advertisment la ceea ce se numeste neputinţa mea, vârsta mea după ceva vreme care va trece. Oameni buni.. Când luaţi coşuri pline cu de toate întrebaţi vecinii care sunt singuri si neajutoraţi dacă au nevoie de pâine şi apă. Nu se ştie ce ne rezervă cea mai scurtă clipă din viaţă şi nu stim cum rămânem”, a scris Elena Paula Mate pe Facebook.

Oamenii au sărit în ajutorul bunicuţei sărmane

Postarea a devenit virală şi a adunat peste 110.00 de vizualizări.

După ce întâmplarea a fost făcută publică, numeroase persoane şi-au exprimat disponibilitatea de a o ajuta pe viitor pe bătrână, iar unii chiar au trecut la fapte. Asociaţia Arc Social îi va asigura de acum femeii câte o masă caldă în fiecare zi, iar alţi oameni au sărit, la rândul lor, să o ajute cu diverse produse.

Citeşte şi:

Telefon pentru ajutor de urgență. Persoanele izolate și bătrânii primesc alimente și li se duce gunoiul

Coronavirus România. ”Ajută un vecin!” Este mobilizare uriașă pe Internet

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nicoleta Gherasimoae romanca Germania FOTO captura video Tik Tok webp
image
image
image
image
image
image
padure profimedia jpeg
Salariu - calcule - facturi - bani - facturi FOTO Shutterstock
pod parva facebook jpg
euro valuta bani pixabay jpg
iqos jpg
judet din romania colaj pixabay jpg
datorii calculate la stat jpeg
1 cuptor cu microunde jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net