Studenta criminală poate face avere de pe urma copilului mort


    Carmen Bejan are  de executat 20 de  ani de puşcărie  pentru crimă
Carmen Bejan are de executat 20 de ani de puşcărie pentru crimă

A şocat lumea când, în 2009, a ucis şi a tranşat un bărbat. Apoi, când s-a aflat că e însărcinată cu un deţinut. Marţi noapte, Carmen Bejan a născut o fetiţă cu malformaţii grave, care a murit. Deşi medicii arădeni susţin că malformaţiile fătului nu s-au văzut la ecograf, medicii bucureşteni spun că tânăra ştia de problemele copilului.

Fetiţa lui Carmen Bejan a trăit doar o oră. S-a născut fără mâini şi avea malformaţii grave la creier, plămâni şi inimă.

Pare incredibil ca asemenea probleme să nu fie detectate la controalele din timpul sarcinii, mai ales că deţinuta a făcut opt ecografii. Şase au fost făcute la Spitalul Judeţean Arad, în perioada în care studenta criminală era închisă la penitenciarul din Arad.

În ultima lună de sarcină, Bejan a fost transferată la Spitalul Penitenciarului Rahova, unde a făcut o altă ecografie, iar pe cea de-a opta a făcut-o chiar în noaptea în care a născut. „Ea ştia că are un copil cu malformaţii", ne-au declarat surse de încredere din cadrul Spitalului Universitar Bucureşti, locul unde a născut Bejan.

Pe de altă parte, directorul medical al Spitalului Judeţean Arad, Adrian Viner, ne-a declarat că medicii care i-au efectuat deţinutei cele şase ecografii n-au depistat nici o problemă a fătului. „La noi, a făcut şase ecografii 2D, în cadrul cărora se urmăreşte dacă bate inima, se măsoară femurul, se urmăreşte lichidul amniotic şi placenta. Malformaţiile nu se văd la astfel de ecografii, ci doar la morfologia fetală. Această ecografie nu intră, însă, în protocol şi nu se face în spitalele de stat", ne-a declarat dr. Viner. Prin urmare, fie Carmen Bejan a ştiut de problemele copilului, însă, nu a vrut să avorteze sperând că va fi eliberată, fie malformaţiile au fost observate de abia de medicii bucureşteni, în ultima lună de sarcină.

"Nu există nici o scuză pentru medicii care i-au monitorizat sarcina deţinutei, indiferent cum s-ar apăra aceştia. La orice ecografie, se pot observa malformaţiile fătului, nu abia cu câteva zile înainte de naştere. Iar, dacă medicii au ştiut şi nu au informat pacienta, cu atât mai grav.

Este sută la sută culpă medicală, iar, dacă familia în cauză va acţiona statul în judecată, sigur va câştiga. Ar putea obţine minimum 50.000 de euro", ne-a declarat avocata Ingrid Alexandrescu.

Click! spune

Doi studenţi la Medicină în Timişoara, Carmen Bejan şi Sergiu Florea, pe atunci în vârstă de 20 de ani, l-au ucis la 1 august 2009 pe Trifu Schroth, un bărbat de 65 de ani.

Victima era judecător în staborul ţigănesc şi a mers în căminul de la Medicină pentru o partidă de sex cu Carmen Bejan, care susţine că s-ar fi prostituat pentru că îl iubea pe Sergiu, iar acesta avea nevoie de bani ca să îşi cumpere o maşină.

Pentru că nu s-au înţeles cu privire la suma de bani pe care studenta trebuia să o primească, tinerii l-au ucis pe Schroth, l-au tranşat cu un cuţit, i-au tăiat picioarele şi le-au pus într-o pungă de plastic, iar trunchiul l-au îndesat într-o valiză, pe care au băgat-o în maşina victimei.

Păzită de patru gardieni la spital

Nici musca nu intră la Carmen Bejan. Atât de restrictive sunt măsurile de securitate impuse la Spitalul Universitar. Reuşim totuşi să ne strecurăm şi ajungem pe scări la secţia Obstetrică-Ginecologie II, tocmai la etajul 5, acolo unde Bejan e internată.

Aici însă alţi doi paznici, chiar de la intrarea pe secţie. „Bună ziua, o căutăm şi noi pe Carmen, studenta de la Timişoara, vrem să ştim cum se simte", încercăm noi să-l înduplecăm pe bărbatul din faţa uşii de la „Post Operator".

Nici nu apucăm să terminăm bine fraza că paznicul îşi sună un coleg şi ne ameninţă cu „Dispeceratul". „Alo, a mai venit un băiat aici să întrebe de treaba aia. Vino repede să-l iei la Dispecerat", se agită el la telefon.

În nici un minut, alt paznic urcă gâfâind scările şi ne pofteşte afară din spital, nu înainte de a ne întreba dacă avem vreo rudă în spital. Pe lângă cei doi paznici de pe etaj, în faţa rezervei cu numărul 11, acolo unde este internată studenta criminală, se află şi doi poliţişti de la Penitenciarul Rahova. (Alexandru Ionescu)

FotoJet jpg
ramona si cazacu jpeg
FotoJet (3) jpg
calendar ortodox 2021 27 noiembrie sfantul mare mucenic iacob persul jpeg
buta jpg
1669494557875057 1XMKigNP jpg
Bataie intre suporteri jpg
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 27 noiembrie sfantul mare mucenic iacob persul jpeg
FotoJet (3) jpg
dog 1168663 1920 jpg
business 816491 1920 jpg
Culori care aduc noroc de Craciun jpg
fata diavol jpg