Studenții au luat cu asalt căminele încărcați cu bunătățile de acasă


    Bianca, 19 ani,  şi-a adus de acasă  păturica preferatăFoto: Florin Şuler
Bianca, 19 ani, şi-a adus de acasă păturica preferatăFoto: Florin Şuler

Agitaţie maximă în preajma campusurilor universitare din toată ţara. Au venit studenţii din alte localităţi să se cazeze în cămine. Îi recunoşti uşor: cară bagaje şi sunt însoţiţi de părinţi. Cei mai emoţionaţi sunt bobocii din anul I, plecaţi pentru prima dată departe de casă.

Şiruri lungi de maşini parcate şi pe stânga şi pe dreapta, în zona Politehnicii Bucureşti, iar traficul este infernal de câteva zile. Este un furnicar pe podul peste Dâmboviţa care face legătura între universitate şi căminele din Regie. Au venit studenţii să se cazeze. Părinţii i-au adus cu maşinile burduşite.

Reporterii Click! au găsit-o pe Bianca Raşid, de 19 ani, din Tulcea, gata instalată într-o cameră cu patru paturi din căminul P7 din Regie. Ne arată ce a adus de acasă. Zeci de haine, inclusiv mai groase, să nu îi fie frig prin Capitală. Mama i-a pus în bagaje şi prăjiturile preferate.

Studenţii au  cărat de acasă  tot şifonierul
Studenţii au cărat de acasă tot şifonierul

Tinerii trebuie să-şi  facă viza de flotant
Tinerii trebuie să-şi facă viza de flotant

”Mi-am adus o pernuţă şi o păturică de acasă. Chiar dacă aici am găsit lenjerie absolut nouă şi frumoasă, am adus şi eu lucruri care să îmi amintească în fiecare moment de familie. Este pentru prima dată când plec singură atât de departe. Camera de cămin este curată, dar mi se pare strâmtă pentru că niciodată nu am stat într-o cameră cu patru paturi. Sper să mă adaptez repede. Oricum, am să merg la Tulcea foarte des să mănânc bunătăţi de la mămica”, ne-a spus Bianca Raşid, studentă în anul I la Facultatea de Energetică a Politehnicii Bucureşti.

Sunt 30 de cămine în campusul din Regie şi Leu, ale Politehnicii, gata să primească 14.500 de studenţi. Cel mai ”frumos” este cel în care sunt cazaţi şefii de promoţie şi olimpicii. S-a muncit zi-lumină, toată vara: s-au zugrăvit 35.000 mp de pereţi şi s-au vopsit 20.000 mp de uşi. Chiar dacă aceste cămine au fost construite în 1968 arată impecabil. Reporterii Click! au dat ocol campusului şi nu au găsit o hârtiuţă aruncată aiurea. În schimb, am văzut mai multă verdeaţă decât în Parcul Herăstrău.

Fiecare pat a primit  lenjerie nouă
Fiecare pat a primit lenjerie nouă

Campusul din Regie  este plin de verdeaţă
Campusul din Regie este plin de verdeaţă

”Studenţii ne laudă şi spun că în campus este ca la munte, plin de verdeţă şi aer curat. Acum sunt 100.000 de arbori plantaţi în campus, iar la universitate sunt 10.000 de tufe de trandafir. Am igienizat absolut tot, de mai multe ori, şi am deratizat de 30 de ori din pricina şobolanilor care vin în campus de sub Dâmboviţa”, ne-a precizat Constantin Zaharia, directorul de întreţinere patrimoniu al Politehnicii Bucureşti.

Click! spune

Numărul studenţilor a scăzut de la 800.000 la circa 400.000.În universităţile de la stat sunt înscrişi 325.000 de studenţi, iar la privat sunt circa 75.000.Pentru tinerii care studiază în alte localităţi decât cele de domiciliu sunt disponibile 109.000 de locuri în cămine.

Bancnotele care valorează 1800 de lire
Ceapă
bacteria care te poate ucide
Kanye West si Julia Fox jpg
Ivana Knoll FOTO Instagram png
9 semne că partenerul tău este potrivit pentru tine. Sursă foto: Pixabay
Zile libere legale în 2023
pele gettyimages 841963610 jpeg
rugaciune credinta lumina paste shutterstock 712661815 jpeg
soldati marele razboi foto imagoromaniae jpg
image
image
image
image
Ceapă
bacteria care te poate ucide
Bancnotele care valorează 1800 de lire
calendar ortodox 2022 4 decembrie sfanta mare mucenita varvara  jpg
Zile libere legale în 2023
pele gettyimages 841963610 jpeg