Studiu îngrijorător al Poliției Române. Cât de sigur este, în România, să folosim internetul

Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității a realizat un studiu care a avut drept scop identificarea obiceiurilor de utilizare a internetului de către populația adultă din România, dar  și a vulnerabilităților acesteia. Polițiștii au și sfaturi, despre cum puteți evita să deveniți victima escrocilor informatici.

Cât de sigur este pentru români să navigheze pe internet
Cât de sigur este pentru români să navigheze pe internet

Studiul a avut ca motivație datele existente pe plan internațional, care arată o incidență crescută a actelor infracționale din sfera cibernetică în rândul adulților, spun cei de la IGPR. Mai exact, cercetarea a urmărit descrierea comportamentelor de utilizare a internetului, cu precădere a celor care reprezintă vulnerabilități în ceea ce privește siguranța online și identificarea celor mai frecvente infracțiuni cu care se confruntă utilizatorii de internet.

Astfel, dintre cei care utilizează internetul în mod frecvent, 84,3% citesc e-mail-uri și știri, iar 80,6% accesează rețelele de socializare, acestea fiind cele mai frecvente activități desfășurate.

Totodată, aproximativ 50% dintre respondenți cumpără sau vând bunuri și servicii online, folosesc servicii de online banking, se uită la filme și seriale sau achită facturi.

88,8% dintre respondenți consideră că sunt foarte bine sau relativ bine pregătiți pentru a utiliza internetul în siguranță, fără a deveni victima unor infarcțiuni, însă analiza răspunsurilor arată că nu toți iau măsurile de siguranță necesare.

Citește continuarea pe canal33.ro. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Charlotte colaj jpg
image
image
image
image
image
image
555 (15) jpg
62443480 jpg
mucegai baie jpg
Calendar 30 decembrie: 1947   Regele Mihai a fost forțat să abdice printr o lovitură de stat comunistă jpeg
image png
Motivele care explică duritatea războinicilor spartani jpeg
gradina freepik jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net