STUDIU ŞOCANT! Românii, cei mai nespălaţi europeni

Ultima actualizare:

    Află ce măsuri de igienă nu ar trebui să-ţi lipsească din ritualul zilnic
Află ce măsuri de igienă nu ar trebui să-ţi lipsească din ritualul zilnic

Un român alocă, în medie, 3 euro pe lună pentru produsele de îngrijire personală. Studiul care a ajuns la aceste concluzii arată ca România este cea mai neîngrijită ţară din Uniunea Europeană, când vine vorba de igiena personală.

Singurii care stau mai prost ca românii la capitolul igienă personală sunt doar turcii, care cheltuie un euro pe lună pentru îngrijire, informează dcnews.ro. Conform studiului, slovacii alocă 7,8 euro pe lună pentru igiena personală, grecii, 6,25 euro, iar britanicii, 5,6 euro.

Una dintre explicaţiile acestor rezultate este faptul că 46% din populaţia României trăieşte în mediul rural, unde condiţiile de igienă sunt precare sau lipsesc cu desăvârşire. La sat, educaţia sanitară lipseşte cu desăvârşire, ba chiar mulţi dintre românii care locuiesc în mediul rural cred că spălatul zilnic este dăunător. Alţi factori care duc la o igienă mai mult decât minimă sunt sărăcia, criza economică şi, în unele cazuri, preţul ridicat al apei, scrie rtv.net.

Un alt capitol la care românii stau foarte prost este igiena orală:19% din populaţia României nu s-a spălat niciodată pe dinţi. Într-un an, un român foloseşte, în medie, mai puţin de două tuburi de pastă de dinţi. Astfel s-a ajuns ca 72% dintre români să aibă probleme cu dantura.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net