Subiecte și barem Bacalaureat 2018 la proba de Limba și literatura română

simeon stalpnicul png
Sunt 136.871 de candidați la examenul național de Bacalaureat 2018. Astăzi este proba la Limba și literatura românăFOTO: adevarul.ro

Probele scrise ale examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2018, au început astăzi, 25 iunie, cu testul de Limba şi literatura română. Sunt 136.871 de candidați.

Ora 10.50. Din primele informaţii, la Profilul Real subiectul al treilea a fost din Genul Liric şi au avut de comentat o poezie scrisă de Eminescu sau de Arghezi, scrie adevarul.ro. Tot la Profilul Real candidaţii au primit un text dramatic în baza căruia trebuiau să zică ce rol le-a fost atribuit personajelor. La Profilul Umanist candidaţii au avut, printre altele, de comentat arta poetică a operei lui Ion Barbu sau Lucian Blaga.

simeon stalpnicul png
Acestea au fost subiectele la Limba și literatura română, Bacalaureat 2018

Ora 8.30. Astăzi, 25 iunie,  a început examenul de Bac 2018. Anul acesta, probele scrise sunt programate în perioada 25 – 28 iunie, iar cele de competențe au fost susținute la sfârșitul lunii februarie.

simeon stalpnicul png

Așadar, probele scrise ale examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2018, încep luni, 25 iunie, cu testul de Limba şi literatura română - proba E)a). Marţi, 26 iunie, se va desfăşura proba la Limba şi literatura maternă - E)b): maghiară, germană, sârbă, slovacă, croată, turcă, ucraineană și  italiană. Miercuri, 27 iunie, va avea loc proba obligatorie a profilului - E)c). Ultima probă scrisă - la alegere a profilului și specializării - proba Ed) - se va desfășura joi, 28 iunie.

Sunt aproape 137.000 de candidați

Pentru susţinerea probelor scrise, în cele 440 de centre de examen, s-au înscris 136.871 de candidaţi din toate promoţiile: 118.856 de candidați din promoția curentă, respectiv 18.015 candidați din promoțiile anterioare. Circa 30.000 de absolvenți de liceu din promoția 2018 nu vor susține probele din prima sesiune a examenului național de Bacalaureat 2018 pentru că nu s-au înscris sau pentru că nu au situația școlară încheiată ( sunt corigenți sau repetenți).

Afișarea rezultatelor la Bacalaureat 2018

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 4 iulie, până la ora 12.00. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 12.00-16.00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

BeFunky collage (6) jpg
gyuri pascu si daniela marin
bianca dragusanu
10 gina pistol rochie maria lucia hohan chefi la cutite 3 jpg jpeg
foto1 visarion alexa la tribunal Mediafax Foto Eduard Vinatoru jpeg
Printesa Diana Andrew Charles (sursa foto Hepta/colaj Click!)
Edward Snowden conferinta rusia sursa wikipedia jpg
vladimir putin si bomba nucleara
termoficare bucuresti
Bulgaria foto Unsplash jpg
image
image
image
image
Printesa Diana Andrew Charles (sursa foto Hepta/colaj Click!)
vladimir putin si bomba nucleara
bec
foto1 visarion alexa la tribunal Mediafax Foto Eduard Vinatoru jpeg
botulism Sursă foto: Profimedia
Edward Snowden conferinta rusia sursa wikipedia jpg