Sunt pestriţe, sunt semeţe, cine-i mai tare-n turnuleţe?

simeon stalpnicul png

Zeci de palate ţigăneşti au fost construite la marginea Hunedoarei în ultimii ani. Însă în ultimele luni, o altă zonă apropiată municipiului, la intrarea în Hunedoara dinspre Deva, a fost ocupată de construcţiile romilor bogaţi.

Romii bogaţi din Hunedoara şi-au extins afacerile imobiliare. După ce au construit circa 40 de palate la intrarea în Hunedoara dinspre Petroşani, un alt cartier dominat de vilele colorate ale romilor se dezvoltă cu repeziciune în zona Sântuhalm, pe marginea şoselei care leagă Hunedoara şi Deva.

Aşa arată curtea unui rom bogat

simeon stalpnicul png

Municipiul, devenit celebru în lume datorită Castelului Corvinilor, unde ar fi trăit contele „Dracula", a ajuns într-o situaţie ciudată. Hunedoara este înconjurată de altfel de castele, mai puţin impunătoare decât cel al Corvinilor, dar mult mai strident colorate. La marginea Hunedoarei, printre palatele cu pereţi zugrăviţi în roşu, roz şi portocaliu aprins apar, ca peste noapte, alte construcţii, iar zona devine din ce în ce mai aglomerată.

Vilele cu turnuleţe sunt vopsite în culori stridente

simeon stalpnicul png

La fel se întâmplă şi în Sântuhalm, unde se conturează un viitor cartier dominat de construcţiile romilor bogaţi. „Şoferii autocarelor cu turişti care vin să viziteze Castelul Corvinilor mai opresc în dreptul palatelor, pentru ca oamenii să le facă fotografii acestora", spune Marian, un localnic de pe Strada Serwei. Pe strada respectivă, membrii familiei Anghel deţin cel puţin 10 imobile.

Alte palate se construiesc în zonă

simeon stalpnicul png

Cele mai multe dintre acestea sunt palate cu turnuleţe, fiecare figurând pe numele câte unui membru al familiei: Gheorghe, Bascu, Caolo, Marcel, Traian, Ştefan, Vasile, Ioan, Laios, Piticu. Familiile Horbaş, Rostaş şi Kvec au şi ele între trei şi cinci vile. „În prezent angajaţii primăriei se ocupă de inventarierea palatelor din zona Hăşdat, pentru a stabili dacă există nereguli privind autorizarea lor sau legate de respectarea planurilor de construcţie. Au fost trimise somaţii localnicilor care nu au plătit impozite. Unii s-au prezentat la primărie pentru a le achita, în timp ce alţi proprietari nu au fost de găsit, fiind plecaţi în străinătate", a precizat Silke Oprean, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Hunedoara.

meghan markle harry regina jpeg
regina elisabeta gettyimages 480918760 jpg jpeg
cub bianca dragusanu sofia animat gif
inger   brigitte pastrama 1 jpeg
Anamaria Prodan Laurențiu Reghecampf
gabriela cristea
iulia albu
dragos patraru starea natiei sanatatii slab jpeg
Sistem Himars FOTO Shutterstock
Simona Halep si Patrick Mouratoglou FOTO Profimedia
image
image
image
image
militar pedofil jpeg
1 priscilla chan si mark zuckerberg jpg jpeg
calendar ortodox 2021 29 septembrie sfantul cuvios chiriac sihastrul png
talibani
Regina Elisabeta
miting vietnam sursa facebook azopan (2) jpg