Supa din penis de tigru, o delicatesă! Ce alte ciorbe bizare mai există în restaurante

image
Așa arată penisul uscat de tigru din care se prepară supaFotografii: ea.md

Supa de pui cu tăieței sau găluște, ciorba de porc, de vită sau din alte păsăreturi. Toate acestea sunt zilnic pe masa românilor. În lume, în schimb, oamenii încearcă fel de fel de mâncăruri la care nici nu te-ai fi gândit. Spre exemplu, supa din penis de tigru, care este considerată o delicatesă. Iată ce alte ciorbe bizare mai există în restaurant!

Specialitățile culinare sunt atât de diferite de la un popor la altul, încât ceea ce este o delicatesă pentru unii, poate fi considerat dezgustător pentru alții. Supa din penis de tigru este apreciată în cultura asiatică, fiind cunoscută ca o viagra istorică datorită proprietăților sale.

Înainte de a fi pregătit, penisul de tigru uscat este înmuiat în apă timp de o săptămână și apoi gătit la foc mic pâna la 24 de ore împreună cu alte condimente, uneori şi cu oase de tigru. Un bol de supă din penis de tigru costă în restaurantele din China și Japonia 400 de dolari.

Alte supe bizare preparate în restaurante

Cele mele mai multe ciudățenii de supe se găsesc în Asia. Sunt preparte din fel de fel de organe, iar cei acre le consumă cred că au și proprietăți miraculoase.

Supa din testicule de cocoș

O altă supă bizară, care ar avea efecte bune asupra potenţei masculine, este cea preparată din testicule de cocoş. Totodată, se spune că femeilor le îmbunătăţeşte calitatea tenului.

image
Supa din testiculele cocoșului este bună pentru potență

Este asemănătoare cu supa de pui obişnuită, doar că locul cărnii de pui este luat de testiculele de cocoş.

Supa de sânge, o altă bizarerie

O găsim în restaurantele din Vietnam, fiind de altfel un preparat tradițional. Este gătită din sânge crud, de obicei de raţă, pipote fierte și presărată cu arahide și ierburi.

image
Supa de sânge se găsește în restaurantele vietnameze

Se presupune că cel ce consumă supa va căpăta mai multă forţă. Popularitatea sa a scăzut din cauza gripei aviare răspândită prin Asia, deși mulți încă o consumă.

Supa din cuib de păsări

O găsim tot în bucătăria asiatică. Potrivit ea.md, este folosit cuibul pasării Salangana, care și-l construieşte din fire de păr şi frunze lipite cu salivă.

De fapt, pentru saliva păsării ar fi atât de apreciat gastronomic cuibul păsării, deoarece se transformă în gelatină în contact cu apa.

image
Supa din cuib de păsări o găsim în bucătăria asiatică

Cuiburile de pasăre au fost prezente în bucataria chinezească de secole, de obicei în supă. Supa chineză de cuib de salangă este o delicatesă și o porție se vinde cu prețuri între 30 dolari și până la 100 dolari. Dar un kilogram de cuib poate costa pâna la 2.000 dolari.

Supa din spermă de pește

Supa Shirako este cunoscută sub numele de Supa de Lapte de Cod. Se găsește în Japonia și este preparată din sacul de spermă a codului.

image
Supa din spermă de pește este făcută din sacul codului

Alimentul are o textură moale, creamoasă și este servit crud sau cu supă.

Supa din noroi

Tribul Chagga, ce trăiește la baza Muntelui Kilimanjaro, are în meniu supa Kiburu. Este făcută din banane, fasole şi noroi.

image
Noroiul este folosit în supă drept condiment

Ingredientele sunt amestecate împreună pentru a forma supa. Noroiul serveşte drept condiment ce oferă supei puţină salinitate şi aromă de pământ.

Supa din copite de vacă

În Tanzania se pregătește frecvent Supa Supu. Se face din măruntaiele animalelor. Spre exemplu, din plămâni de capră, inimă, ficat, cap, stomac de vacă, intestine, limbă, copită sau coada de vacă.

image
Supa din copite și măruntaie, remediu contra mahmurelii

De obicei, se serveşte şi la micul dejun, fiind remediu împotriva mahmurelii.

Din păcate, specialiștii spun că de la alimentele pe care le consumă asiaticii sunt răspândiți fel și fel de viruși. Inclusiv, Coronavirusul, care se pare că a pornit în China de la supa de liliac.  

Citește și:

https://www.click.ro/news/lume/susa-infectiei-cu-coronavirus-serpii-si-supa-de-liliac

https://www.click.ro/news/lume/foto-scene-de-cosmar-la-targul-de-animale-din-wuhan-unde-s-au-vandut-liliecii-purtatori-de

https://www.click.ro/utile/retete/top-7-cele-mai-ciudate-mancaruri-din-lume-video-socant

gyuri pascu si daniela marin
10 gina pistol rochie maria lucia hohan chefi la cutite 3 jpg jpeg
foto1 visarion alexa la tribunal Mediafax Foto Eduard Vinatoru jpeg
Printesa Diana Andrew Charles (sursa foto Hepta/colaj Click!)
Edward Snowden conferinta rusia sursa wikipedia jpg
vladimir putin si bomba nucleara
poster TeamBuilding
botulism Sursă foto: Profimedia
Laurentiu Reghecampf si Ana Maria Prodan FOTO Captură video jpg
Imagine din orașul Izium - Război în Ucraina FOTO Profimedia
image
image
image
image
Printesa Diana Andrew Charles (sursa foto Hepta/colaj Click!)
vladimir putin si bomba nucleara
bec
foto1 visarion alexa la tribunal Mediafax Foto Eduard Vinatoru jpeg
botulism Sursă foto: Profimedia
Edward Snowden conferinta rusia sursa wikipedia jpg