Super-performanţe! Colegi de clasă cu 10 pe linie la Evaluarea Naţională


    Anne Ilieșiu  și Roxana Flore  au fost șefe  de promoție  la școala din Zalău
Anne Ilieșiu și Roxana Flore au fost șefe de promoție la școala din Zalău

Super - performanţe! Patru dintre cei şase elevi care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională, în Sălaj, au fost colegi de clasă la Colegiul Naţional “Silvania” din Zalău. De asemenea, şapte dintre elevii unei clase de la Colegiul Naţional “Petru Rareş” din Piatra Neamţ au avut media maximă la Capacitate. În Iaşi, o fată de la ţară a fost “decar” fără nici o oră de pregătire suplimentară.

Deşi învăţământul e la pământ în România, din cauza dezinteresului arătat de autorităţi de-a lungul ultimilor 30 de ani, a sumelor mici alocate de la buget acestui domeniu fundamental şi a deselor schimbări în Legea Educaţiei, apar performanţe şcolare uimitoare. Din păcate, acestea sunt izolate şi nu reprezintă decât o picătură într-un ocean.

Patru «aşi» în aceeaşi clasă

La Colegiul Naţional “Silvania” din Zalău a fost înfiinţată, în urmă cu patru ani, prima clasă de gimnaziu. “Le-am oferit elevilor şansa de a crea o pepinieră pentru concursurile şcolare. Trebuie să ne adaptăm noului, pentru a putea promova excelenţa în educaţie”, declara, în 2016 directorul de atunci al liceului, Vasile Bulgărean, în prezent inspector şcolar general. Roadele au apărut repede, arată adevarul.ro. În cei patru ani, elevii acestei şcoli s-au remarcat inclusiv la diverse competiţii şcolare. La Evaluarea Naţională din acest an, ei au confirmat din nou. Din totalul celor 33 de absolvenţi ai acestei prime generaţii de gimnaziu de la “Silvania”, patru au luat 10 pe linie, 24 au luat medii între 9,95 şi 9,00, iar doar cinci au obţinut medii sub 9,00. Cea mai mică medie a fost 8,15. 

O reuşită fără egal în ţară 

Un rezultat fantastic a fost consemnat anul acesta de şcolarii de la Colegiul Naţional Petru Rareş din Piatra Neamţ. Şapte elevi (patru băieţi şi trei fete) din aceeaşi clasă au obţinut media zece. De altfel, toţi cei 34 de elevi au luat note foarte bune, media clasei fiind 9,59. Patru au avut media 9,90, zece au obţinut medii între 9,50 şi 9,89, doisprezece au medii între 9,00 şi 9,49. Cea mai “slabă” medie a fost 8,92. Rezultatele obţinute de super-clasa de la “Petru Rareş” au în „spate“ munca susţinută la catedră de profesorii Livia Vaculik (matematică) şi Monica Costea (Limba română). 

Ambiţioasă

Fără ore suplimentare de pregătire, Maria - Elisabeta Baltag, de la Şcoala Profesională din Cozmeşti, a luat media 10 la Evaluarea Naţională, fiind singurul elev din mediul rural, în judeţul Iaşi, care a reuşit această performanţă. „Consider că şi un elev de la ţară poate obţine rezultate la fel de bune ca şi elevii din mediul urban. Am pus mereu întrebări şi am clarificat orice lucru neînţeles”, mărturiseşte eleva. Fata visează să ajungă un jurnlist de succes. „Maria este cel mai bun exemplu că învăţământul de calitate se poate face oriunde. E un copil foarte inteligent, căruia i-a plăcut mereu să scrie şi să citească”, dezvăluie Ludmila Lipcanu Diaconu, diriginta elevei.

cub andreea esca png
cutremur 1977 agerpres 0 jpeg
cub kassandra rotariu png
Survivor Romania webp
pexels Horoscop 3 noiembrie
cub anamaria prodan png
Elena Gheorghe Armâna Mea 24 mai 2022 2776 jpg
Imagine WhatsApp 2023 02 07 la 13 11 34 jpg
image
image
image
image
image
image
onlyfans jpg
Cutremur Turcia, Getty jpg
Cutremur în Turcia FOTO Profimedia
matreata jpg
Un ofițer de poliție din Londra, violator în serie: David Carrick FOTO Profimedia
Romania moneda euro bancnota zona euro FOTO Shutterstock