Superlativele Salonului Auto București 2024. Care este cea mai scumpă și cea mai ieftină mașină

Iubiți mașinile, căutați cele mai bune oferte pentru vehiculul mult visat sau accesorii la prețuri imbatabile? Ei bine nu trebuie să ratați Salonul Auto Bucureşti (SAB) & Accesorii 2024 deschis în perioada 1-6 octombrie la Centrul Expoziţional Romexpo. Reporterul Click! a colindat târgul și vă prezintă superlativele SAB: cea mai ieftină și cea mai scumpă mașină.

Salonul Auto București 2024
Salonul Auto București 2024 are loc la Romexpo până pe 6 octombrie. Foto: allevents.in

Ce trebuie să știți despre Salonul Auto București 2024 

Ediţia din acest an a SAB & Accesorii aduce în prim-plan modele-concept şi o serie de noutăţi din partea unor firme celebre precum: Alfa Romeo, BMW, Fiat, Ford, Hyundai, Honda, INEOS Grenadier, Jeep, Kia, LeapMotor, Maserati, Mazda, Mercedes Benz, MG, MINI, Mitsubishi, SsangYong, Subaru, Suzuki şi Toyota.  

La SAB & Accesorii își prezintă ofertele peste 600 de mărci celebre din domeniul echipamentelor, spălătoriilor self service, pieselor, accesoriilor şi serviciilor din domeniu, acestea fiind reprezentate pe o suprafaţă interioară şi exterioară de peste 7.000 mp. 

Preţul unui bilet de acces general la expoziţia auto este de 70 de lei, în timp ce copiii sub vârsta de şapte ani şi persoanele cu dizabilităţi pot intra gratuit. Salonul este deschis în perioada 2- 5 octombrie, între orele 10:00 – 19;00 iar în ultima zi, pe 6 octombrie, între orele 10:00 – 18:00. 

Cea mai ieftină mașină de la Salonul Auto București 2024
Mașina cea mai ieftină de la SAB este Allview Cityzen fabricat în China

Cea mai ieftină mașină de la SAB costă 8760 de euro

„Mașina noastră Allview Citizen, varianta cu două locuri este cea mai ieftină de la SAB. Este un vehicul sută la sută electric, costă 8760 de euro cu TVA prin programul Rabla Plus și important de spus poate fi condusă de la vârsta de 16 ani cu un carnet de conducere categoria B1”, spune mândră Olivia Dragomir, manager de vânzări.

Mașina prinde o viteză maximă de 90 de kilometri la oră și o încărcare completă a bateriei durează 8 ore. Vehiculul este produs în China pentru firma românească Allview și are aer condiționat, închidere centralizată cu telecomandă pe cheie, sistem de camere cu vizibilitate la 360 de grade, senzori de parcare față-spate, autonomie de până la 220 de kilometri în regim urban.

Cea mai scumpă mașină de la Salonul Auto București 2024
Acest Maserati are prețul de 150.000 de euro și este cel mai scump vehicul de la SAB 2024

Cea mai scumpă mașină de la SAB costă 150000 de euro

„La salon cea mai scumpă mașină adusă la vânzare este un Maserati, care ajunge la 150.000 de euro”, ne-a declarat Sorin Rădăcineanu, organizator SAB 2024. Este vorba de modelul Maserati Granturismo Modena, care atinge 304 kilometri la oră și are un motor V 6 de 2992 cmc.

Interior de Maserati prezentat la SAB 2024
Silviu a testat interiorul bolidului Maserati

„Este frumoasă dar scumpă” spune mai în glumă mai în serios Silviu, un tânăr de 21 de ani pe care l-am surprins verificând cum i-ar sta în bolidul italian.

Sorin Rădăcineanu organizator SAB 2024
Sorin Rădăcineanu, organizatorul SAB 2024 ne-a explicat de ce hybridul bate electricul

Mașinile Hybrid câștigă teren în fața celor electrice 

Vehiculele hybrid sunt cele mai căutate la SAB 2024 în timp ce achizițiile electrice sunt în scădere. Ce spun experții? „Vehiculele hybrid sunt mult mai generoase ca parcurgere a distanței iar posibilitatea de revânzare este mai mare decât la cele electrice.  

Lucrurile sunt simple: în timp ce mașina electrică în momentul în care o folosești de exemplu cu aer condiționat sau căldură, tot ce este electric consumă și scade puterea. În schimb la hybrid, are cei mai bun atât de la motorul cu ardere internă cât și de la cel electric.  

Poți merge pe sistem electric în oraș iar în afară recurgi la motorul full power cu ardere internă”, ne-a dezvăluit Sorin Rădăcineanu. El ne-a explicat că în timp ce bateria la o mașină hybrid costă în jur de 5000 de euro, la cele electrice variază între 10.000 de euro și chiar 15.000 de euro.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Meghan Markle în doliu, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
masina de spalat webp
Două anotimpuri în România. FOTO observatoruph.ro
image png
drone record guinness china jpg
papa francisc jpg
laza 1 jpg
biserica neagra obiective turistice orasul brasov 6 2048x1536 jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net