Surpriza pompierilor pentru prichindelul care şi-a salvat surioarele din foc


    Emanuel a primit o vizită neaşteptată după ce a impresionat o ţară întreagăFoto: "Adevărul"
Emanuel a primit o vizită neaşteptată după ce a impresionat o ţară întreagăFoto: "Adevărul"

Vi-l amintiţi pe Emanuel, băieţelul de 6 ani care şi-a scos surioarele mai mici din casa care a ars ca o torţă? În pragul Crăciunului, pompierii militari de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Podul Înalt” Vaslui au devenit mesagerii Moşului şi au mers cu cadouri în comuna Vutcani. Micul erou a primit dulciuri, jucării şi o cască adevărată de pompier!

Surpriză imensă pentru puştiul cu breton şi cu ochii mari din satul vasluian Vutcani! Pentru curajul său, Emanuel, care şi-a salvat recent surioarele de la moarte, după ce le-a scos, fără să se panicheze, din casa cuprinsă de flăcări, a primit, din partea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, o cască de pompieri personalizată. Cei care luptă zilnic împotriva incendiilor le-au oferit jucării, dulciuri şi fructe celor trei fraţi aflaţi în grija bunicilor.

“Va deveni, peste ani, pompier”


    Casca personalizată primită de micuţ de la pompierii vasluieniFoto:
Casca personalizată primită de micuţ de la pompierii vasluieniFoto:

“Pompierii l-au felicitat pe Emanuel pentru curajul său.Ei au primit promisiunea copilului că, peste ani, va deveni pompier”, spun reprezentanţii ISU Vaslui. La începutul lui decembrie, în Ajunul Sfântului Nicolae, casa celor trei copii a fost cuprinsă de flăcări. Emanuel a observat la timp limbile de foc şi, cu calmul unui adult, şi-a salvat cele două surori,  Ioana (1 an şi 3 luni) şi Amalia (3 luni), din incendiul care le-a mistuit căsuţa.

Val uriaş de emoţie

Cei trei copii, lăsaţi în grija bunicilor de părinţii plecaţi la muncă în străinătate, erau singuri în momentul în care focul a început să muşte din locuinţă. Bunica plecase la magazinul din sat pentru a cumpăra scutece bebeluşului, iar bunic era dus în pădure după vreascuri.

Băieţelul şi-a luat surioara de 3 luni în braţe, apoi a intrat în cealaltă cameră, unde dormea cealaltă surioară, a trezit-o şi a prins-o de mână, ieşind tustrei din casa care avea să se prăbuşească în scurtă vreme, mistuită de foc.

Cazul lui Emanuel a stârnit un val uriaş de emoţie şi solidaritate printre români. Oameni din toate colţurile ţării au sărit în sprijinul familiei din Vutcani. Fundaţia ”Mereu Aproape”, cu sprijinul unor oameni de afaceri, le-a cumpărat o nouă casă celor trei copii şi bunicilor rămaşi fără adăpost. 

Vezi mai multe imagini emoţionante pe adevarul.ro! 

Rares Prisacariu 3 Romanii au talent foto Pro TV jpg
10 dana budeanu verdict stil carmen bruma si mircea badea jpg jpeg
serban pavlu captura podcast la mijloc jpg
Charles, William și Harry jpg
Zodia care se îndrăgostește în luna februarie. Sursă foto: Pixabay
Demi Rose s a fotografiat într o ținută sumară jpg
vedete jpg
cub vali vijelie png
image
image
image
image
image
image
maxresdefault jpg
gabriel mardale jpg
calendar ortodox 2021 30 ianuarie trei ierarhi mihai coman jpeg
case ieftine ungaria jpg
wild bear selfie Colorado  jpg
Iarna extremă a făcut victime în Afganistan jpg