Sute de credincioși, împărtășiți cu aceeași linguriță la Cluj. Reacția Mitropoliei

Ultima actualizare:
Mai mulți credincioși au participat la slujba ținută la Biserica Sfânta Treime Ghencea, din București
Mai mulți credincioși au participat la slujba ținută la Biserica Sfânta Treime Ghencea, din București

Degeaba au interzis autoritățile întâlnirile a mai mult de trei persoane, degeaba au recomandat ca slujbele să fie transmise online. Duminică, sute de credincioși au participat la sluba ținută în aer liber de preoții de la Catedrala Mitroplitană din Cluj-Napoca. Mai mult, ei au fost împărtășiți cu aceeași linguriță.

Sute de oameni au participat, duminică, la slujba susţinută în aer liber de către preoţii de la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, enoriaşii formând cozi în faţa preoţilor pentru a primi împărtăşania, care s-a făcut ignorând regulile de igienă, cu aceeaşi linguriţă, transmite News.ro.

Oamenii de toate vârstele – de la părinţi cu copii în braţe, până la bătrâni – au participat duminică la serviciul religios care a avut loc la Catedrala din Cluj-Napoca, iar la finalul slujbei credincioşii s-au aşezat la coadă, în faţa preoţilor, pentru a primi împărtăşania. Vinul a fost oferit de către preoţi enoriaşilor folosind aceeaşi linguriţă.

Mitropolia Clujului: ”Cei care au venit la slujbă sunt credincioși vechi”

Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului, Bogdan Ivanov, a declarat, pentru Mediafax, că preotul a respectat recomandările Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (BOR).

„În ceea ce privește administrarea euharistiei, Sfântul Sinod al BOR a recomandat credincioșilor care doresc să fie împărtășiți separat, la final, cu lingurița lor adusă de acasă, să anunțe acest lucru preotului. La Catedrala Mitropolitană nu s-a primit nicio solicitare în acest sens din partea nimănui, astfel că s-a urmat procedura obițșnuită. Cei care au venit la slujbă sunt credincioși vechi, care așa s-au împărtășit de fiecare dată, și nu au reținerile altora. Oricum, de luni, conform ordonanței militare, slujbele vor acea loc în biserici fără credincioși”, a spus Ivanov, conform Mediafax, citat de Hotnews.La rândul său, prefectul Mircea Abrudean a declarat că a discutat această problemă cu mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuț, și nu vor mai avea loc astfel de evenimente. „Vom face o anchetă și vom lămuri subiectul. Nu există excepții de la reguli, indiferent de cine e vorba”, a spus Abrudean.

Pe Facebook au circulat imagini cu mai multe biserici din țară care au ținut slujbele cu credincioșii în lăcașurile de cult sau în curte, împotriva celor mai noi recomandări ale autorităților.


    Mai mulți credincioși au participat la slujba ținută la Biserica Sfânta Treime Ghencea, din Bucureștifoto: Facebook
Mai mulți credincioși au participat la slujba ținută la Biserica Sfânta Treime Ghencea, din Bucureștifoto: Facebook

Citește și:

LIVE CORONAVIRUS ROMÂNIA. Două persoane au murit. Alte 66 cazuri noi de îmbolnăvire

Cine este a doua persoană ucisă de noul coronavirus în România. A stat 4 zile la Spitalul Universitar, înainte să fie testat

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Istvan Kovacs Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
mancare de tip fast food jpg
cutremur in romania jpg
Ozempic jpg
costel constantin a murit jpg
celulita jpg
front bloc jpg
12017640 525980050886004 8476851395779044594 o jpg
drugtest rezultat pozitiv   foto ipj olt jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net