Sute de elevi de clasa a IX-a, transferaţi după repartizare


    Repartizările computerizate nu mai sunt respectate în multe şcoli
Repartizările computerizate nu mai sunt respectate în multe şcoli

Nici un examen fără scandal. Ministerul Educaţiei cercetează cum au fost făcute sute de transferuri la clasa a IX-a, după repartizarea computerizată.

Corpul de control verifică deja în judeţele Suceava, Bihor, Prahova şi Brăila, unde au fost 839 de astfel de solicitări aprobate. În judeţul Suceava au fost 523 de cereri de transfer, din care au fost aprobate 326, în Bihor s-au înregistrat 236 de cereri, din care 191 aprobate, în Prahova - 264 de cereri, 252 aprobate, iar în Brăila au fost 70 de solicitări aprobate, informează Mediafax. Legea educaţiei are reglementări clare privind transferurile în clasa a IX-a, după repartizarea computerizată, fiind luate în calcul doar cazurile în care sunt fraţi gemeni sau eventuale probleme medicale. Media celui care se transferă dintr-un liceu trebuie însă să fie cel puţin egală cu a ultimului admis la liceul unde vrea să se mute.

Sorin Câmpeanu, ministrul educaţiei, a declarat că, în cazul în care se confirmă suspiciunile de fraudă, persoanele vinovate vor fi sancţionate drastic, mergând până la desfacerea contractului de muncă, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul profesorilor implicaţi în fraudele de la Bacalaureat. În prima etapă de admitere în unităţile de învăţământ liceal a absolvenţilor de clasa a VIII-a, dintre cei 128.685 de elevi care au completat fişele de înscriere au fost repartizaţi computerizat 124.805 (98,5%). Elevii care au avut medii de admitere sub 5 au participat şi ei la repartizarea computerizată, întrucât clasa a IX-a este obligatorie. 

Horoscop dragoste webp
FotoJet (2) jpg
foto1 copii crisanB jpg
Anca Dinicu  jpg
andreea antonescu jpg
harry si meghan jpg
Klaus Iohannis si Alina Gorghiu jpg
Razvan Popescu slab jpg
Florica Boboi Chefi la cutite Foto Antena 1 jpg
Razboi in Ucraina FOTO Profimedia
image
image
image
image
Klaus Iohannis si Alina Gorghiu jpg
foto2 liliana jpg
calendar ortodox 2021 2 decembrie sfantul prooroc avacum bizant sec xiv jpeg
cele mai frumoase polițiste 4 jpg
foto1 1 dec Foto Inquam Photos Octav Ganea (8)B jpg
FotoJet jpg