Sute de oameni, la înmormântarea managerului de spital din Poiana Mare

18 ianuarie 2022

Comuna Poiana Mare din jude╚Ťul Dolj este azi ├«n doliu. Sute de oameni, zeci de ma╚Öini ├«nc─ârcate cu flori ╚Öi un sobor de preo╚Ťi l-au condus pe ultimul drum pe Claudiu Buzatu, managerul Spitalului de Psihiatrie din localitate. A murit s├ómb─ât─â, la doar 42 de ani, ├«n urma unui accident pe Dun─âre.

image
Claudiu Buzatu (42 de ani) ╚Öi-a pierdut via╚Ťa ├«n urma unui accident cu barca pe Dun─âre.

Cum s-a petrecut tragedia

Barca ├«n care se afla la pescuit, ├«mpreun─â cu un prieten, s-a r─âsturnat. ÔÇ×Se pare c─â una dintre plase s-a ag─â╚Ťat de ceva. C├ónd au ├«ncercat s─â elibereze plasa, barca s-a ├«nclinat, a luat ap─â ╚Öi s-a scufundat. Claudiu a pornit ├«not spre malul aflat la distan╚Ť─â considerabil─â. S-a panicat, a strigat dup─â ajutor, a depus efort s─â ├«noate ├«n apa ├«nghe╚Ťat─â, astfel c─â inima i-a cedat. Prietenul lui, Stroe, a supravie╚Ťuit. El s-a ag─â╚Ťat de o v├ósl─â ╚Öi s-a l─âsat purtat de ap─âÔÇŁ, a povestit pentru Click! Floren╚Ťa Du╚Ť─â, un apropiat al familiei Buzatu.

Nimeni de pe mal nu a v─âzut accidentul. Barca era ├«n mijlocul Dun─ârii, la distan╚Ť─â foarte mare de mal, ├«n dreptul unui ostrov. Singurii care au auzit strig─âtele de ajutor ale prietenului ag─â╚Ťat de v├ósl─â au fost doi pescari, afla╚Ťi relativ ├«n zon─â, cu propria barc─â. ÔÇ×Ace╚Ötia au ajuns mai ├«nt├ói la Stroe, care era mai aproape. L-au tras ├«n barc─â ╚Öi au plecat mai departe spre Claudiu, care deja era la o distan╚Ť─â considerabil─â, nici nu se mai vedea. De fapt, Stroe a fost cel care le-a spus c─â mai e o a doua victim─â pe care trebuie s─â o salveze. C├ónd au ajuns la Claudiu, acesta plutea incon╚Ötient. Nu ╚Öi-au dat seama dac─â mai tr─âie╚Öte, pur ╚Öi simplu l-au scos din ap─â ╚Öi au pornit ├«n vitez─â spre mal, unde deja ajunsese poli╚Ťia de frontier─â. Toat─â aceast─â opera╚Ťiune ├«n apele ├«nghe╚Ťate ╚Öi ├«nvolburate ale Dun─ârii a durat 20-30 de minuteÔÇŁ, adaug─â Floren╚Ťa Du╚Ť─â.

 ÔÇ×├Än cursul zilei de s├ómb─ât─â, poli┼úi┼čtii Postului de Transporturi Navale Calafat au fost sesiza┼úi cu privire la faptul c─â, pe fluviul Dun─ârea, ├«n dreptul localit─â┼úii Desa, o barc─â de pescuit s-ar fi r─âsturnat. La fa┼úa locului s-au deplasat poli┼úi┼čtii, care au stabilit c─â ├«n eveniment a fost implicat─â o barc─â de pescuit sportiv, ├«n care se aflau doi b─ârba┼úi de 40 ┼či 42 de ani, ambii din jude┼úul Dolj ┼či care s-ar fi r─âsturnat, cele dou─â persoane fiind aduse la mal de un alt b─ârbat ce se afla ┼či acesta la pescuitÔÇŁ, a transmis IPJ Dolj.

Sute de oameni l-au condus pe ultimul drum

image

Claudiu Buzatu a fost resuscitat timp de o or─â, ├«ns─â f─âr─â succes. Se pare c─â a f─âcut un stop cardio-respirator. Luni, zeci de ma╚Öini i-au escortat trupul ne├«nsufle╚Ťit de la morga din Calafat p├ón─â ├«n localitatea natal─â. ├Änmorm├óntarea a avut loc mar╚Ťi, ├«n jurul pr├ónzului, c├ónd str─âzile comunei s-au umplut de oameni ╚Öi de ma╚Öini. ÔÇ×Este cea mai mare ├«nmorm├óntare care s-a v─âzut ├«n Poiana Mare. Convoiul funerar s-a ├«ntins pe sute de metri, au fost circa 200 de ma╚Öini ├«nc─ârcate cu flori, 12 preo╚Ťi ╚Öi un furnicar de oameni. Numai de la spitalul pe care l-a condus au venit cel pu╚Ťin 200 de angaja╚Ťi. Toat─â lumea ├«ndoliat─â, cu m─â╚Öti, cu c─âciuli pe cap, c─âci a fost o zi rece. O zi rece ╚Öi trist─âÔÇŁ, ne mai spune Floren╚Ťa Du╚Ť─â.

Prietenii ╚Öi familia sunt ├«n stare de ╚Öoc. To╚Ťi locuitorii comunei ├«l iubeau ╚Öi aveau numai cuvinte de laud─â pentru Claudiu Buzatu. Lector universitar, doctorant ╚Öi manager de spital, Claudiu a fost timp de dou─â mandate viceprimar ├«n Poiana Mare ╚Öi s-a zb─âtut s─â fac─â din comuna ├«n care s-a n─âscut un loc mai bun.  Cu to╚Ťii ├«i vor sim╚Ťi lipsa!

mihai rait dorel din las fierbiti are o sotie superba cum arata si cat de frumoasa este ana maria size19 jpg
1 vladimir putin coronavirus 1 jpg jpeg
1 o femeie la laptop jpg jpeg
cub maria constantin animat gif
IMG 1520 JPG
kate middleton jpg jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
elevi evaluare nationala jpeg
evaluare nationala jpeg
evaluare nationala jpeg
cannes jpeg
img (3) jpg
nunta miri casatorie verighete jpeg