Sute de oameni, la înmormântarea managerului de spital din Poiana Mare

Ultima actualizare:

Comuna Poiana Mare din județul Dolj este azi în doliu. Sute de oameni, zeci de mașini încărcate cu flori și un sobor de preoți l-au condus pe ultimul drum pe Claudiu Buzatu, managerul Spitalului de Psihiatrie din localitate. A murit sâmbătă, la doar 42 de ani, în urma unui accident pe Dunăre.

Claudiu Buzatu (42 de ani) și-a pierdut viața în urma unui accident cu barca pe Dunăre.
Claudiu Buzatu (42 de ani) și-a pierdut viața în urma unui accident cu barca pe Dunăre.

Cum s-a petrecut tragedia

Barca în care se afla la pescuit, împreună cu un prieten, s-a răsturnat. „Se pare că una dintre plase s-a agățat de ceva. Când au încercat să elibereze plasa, barca s-a înclinat, a luat apă și s-a scufundat. Claudiu a pornit înot spre malul aflat la distanță considerabilă. S-a panicat, a strigat după ajutor, a depus efort să înoate în apa înghețată, astfel că inima i-a cedat. Prietenul lui, Stroe, a supraviețuit. El s-a agățat de o vâslă și s-a lăsat purtat de apă”, a povestit pentru Click! Florența Duță, un apropiat al familiei Buzatu.

Nimeni de pe mal nu a văzut accidentul. Barca era în mijlocul Dunării, la distanță foarte mare de mal, în dreptul unui ostrov. Singurii care au auzit strigătele de ajutor ale prietenului agățat de vâslă au fost doi pescari, aflați relativ în zonă, cu propria barcă. „Aceștia au ajuns mai întâi la Stroe, care era mai aproape. L-au tras în barcă și au plecat mai departe spre Claudiu, care deja era la o distanță considerabilă, nici nu se mai vedea. De fapt, Stroe a fost cel care le-a spus că mai e o a doua victimă pe care trebuie să o salveze. Când au ajuns la Claudiu, acesta plutea inconștient. Nu și-au dat seama dacă mai trăiește, pur și simplu l-au scos din apă și au pornit în viteză spre mal, unde deja ajunsese poliția de frontieră. Toată această operațiune în apele înghețate și învolburate ale Dunării a durat 20-30 de minute”, adaugă Florența Duță.

 „În cursul zilei de sâmbătă, poliţiştii Postului de Transporturi Navale Calafat au fost sesizaţi cu privire la faptul că, pe fluviul Dunărea, în dreptul localităţii Desa, o barcă de pescuit s-ar fi răsturnat. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii, care au stabilit că în eveniment a fost implicată o barcă de pescuit sportiv, în care se aflau doi bărbaţi de 40 şi 42 de ani, ambii din judeţul Dolj şi care s-ar fi răsturnat, cele două persoane fiind aduse la mal de un alt bărbat ce se afla şi acesta la pescuit”, a transmis IPJ Dolj.

Sute de oameni l-au condus pe ultimul drum

Claudiu Buzatu a fost resuscitat timp de o oră, însă fără succes. Se pare că a făcut un stop cardio-respirator. Luni, zeci de mașini i-au escortat trupul neînsuflețit de la morga din Calafat până în localitatea natală. Înmormântarea a avut loc marți, în jurul prânzului, când străzile comunei s-au umplut de oameni și de mașini. „Este cea mai mare înmormântare care s-a văzut în Poiana Mare. Convoiul funerar s-a întins pe sute de metri, au fost circa 200 de mașini încărcate cu flori, 12 preoți și un furnicar de oameni. Numai de la spitalul pe care l-a condus au venit cel puțin 200 de angajați. Toată lumea îndoliată, cu măști, cu căciuli pe cap, căci a fost o zi rece. O zi rece și tristă”, ne mai spune Florența Duță.

Prietenii și familia sunt în stare de șoc. Toți locuitorii comunei îl iubeau și aveau numai cuvinte de laudă pentru Claudiu Buzatu. Lector universitar, doctorant și manager de spital, Claudiu a fost timp de două mandate viceprimar în Poiana Mare și s-a zbătut să facă din comuna în care s-a născut un loc mai bun.  Cu toții îi vor simți lipsa!

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net