Sute de oameni vor protesta joi la Cotroceni

Ultima actualizare:
Președintele se va adresa parlamentarilor, la un an de mandat
Președintele se va adresa parlamentarilor, la un an de mandat

Grupul Clienţilor cu Credite în CHF, care numără în prezent circa 23.000 de persoane, anunţă o acţiune de protest joi (17 decembrie), de la ora 10.45, la Cotroceni. Oamenii vor să-l convingă pe Klaus Iohannis să promulge legea dării în plată şi să fie un preşedinte al poporului, ala cum a promis în urmă cu un an.

„Este ultima ocazie ca să-l convingem pe preşedinte că suntem mulţi cei care ne dorim legea dării în plată. Reprezentanţii băncilor şi BNR-ul nu vor această lege, iar ei şi-au trimis oamenii la întâlniri cu preşedintele. Joi avem şansa de a discuta cu consilierii domnului Klaus Iohannis şi să îi convingem”, este apelul lansat azi de liderii grupului. Ei se vor duce la Cotroceni cu „jalba-n proţap”, mai concret cu un memoriu în care au punctat avantajele promulgării legii dării în plată. Iată  mai jos ce i-au scris preşedintelui.


    Klaus Iohannis nu a promulgat nici până acum legea dării în plată
Klaus Iohannis nu a promulgat nici până acum legea dării în plată

"Stimate domnule Presedinte,

Zvonul care circula in presa, cum ca optati pentru retrimiterea in parlament a proiectului de lege privind darea in plata a imobilelor ipotecate cu efect liberatoriu, ne nelinisteste.Astfel, suntem determinati sa va incurajam sa promulgati legea asa cum a fost destinata stoparii unei nedreptati: dreapta, constitutionala, nediscriminatorie, echitabila si eliberatorie.

Confirmarea vine de la juristii care au conceput aceasta lege, din votul covarsitor al parlamentarilor si din partea directorului general al Organizatiei Europene a Consumatorilor. Orice modificare asupra acestui proiect de lege va conduce la intarzierea aplicarii ei in defavoarea cetatenilor care au imprumuturi bancare si la o tergiversare ce ocupa timpul tuturor: clienti, banci, parlamentari, guvern, presedintie. Astfel, multe domenii in care ati promis ca va veti implica, vor fi incetinite.

In acest context, membrii Grupului cu Credite in CHF, care numara aproximativ 23 000 de persoane, impreuna cu familiile si prietenii nostri, va rugam sa promulgati legea aceasta asa cum a fost votata in Parlament, aproape in unanimitate, si sa ramaneti astfel un Presedinte al poporului, asa cum v-ati propus acum un an.

Interesele bancilor si ale BNR-ului pentru economia Romaniei, nu vor fi afectate prin aceasta lege, atata vreme cat bancile isi vor revizui pozitia fata de consumatori si vor accepta sa imparta povara in mod egal, iar BNR va aborda o politica de supraveghere corecta, bazata pe nevoile cetatenilor, nu ale bancilor. Doar astfel, se va ajunge la stabilitate.

Va multumim si va incurajam, “pentru propasirea spirituala si materiala a poporului roman”, sa puneti interesele cetatenilor acestor tari mai presus de interesele unor organizatii orientate in primul rand spre profit."

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
copil telefon jpg
bani pensii pilonul 2 jpeg
hotel belona in 1934 jpg
image png
hemp 8420408 1280 jpg
alimentatie sanatoasa jpeg
nea gica de 102 ani jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net