Sute de TIR-uri cu legume şi fructe, blocate la graniţă. Retailerii, avertisment pentru români

Ultima actualizare:

    TIR-urile sunt blocate de vineri
TIR-urile sunt blocate de vineri

Sute de TIR-uri sunt blocate la graniţele României, ca urmarea a acţiunii "Demetra", a ANAF, care urmăreşte să depisteze legalitatea transporturilor de legume şi fructe. Marii retailerii sunt îngrijoraţi, pentru că aceste produse sunt perisabile şi românii ar putea rămâne fără ele de Paşte.

Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR) a transmis vineri că există sute de tiruri cu zeci de mii de tone de legume şi fructe perisabile blocate de peste 24 de ore în întreaga ţară. Camioanele, care provin inclusiv din UE, din spaţiul european de liberă circulaţie a mărfurilor, sunt sigilate de ANAF în vederea controlului, însă inspectorii nu fac faţă volumului mare de marfă ce trebuie controlată, iar aceasta se deteriorează, conform adevarul.ro. Blocajul durează de peste o zi. 

"Sperăm ca acţiunile autorităţilor de combatere a comerţului ilicit să fie făcute cu discernământ, astfel încât activitatea celor care operează cu bună-credinţă, în condiţii de legalitate deplină, să nu fie afectată. Avem o luptă comună, suntem parteneri cu autorităţile, dar ne dorim să găsim împreună un mod de cooperare din care consumatorii să nu aibă de suferit şi familiile din România să aibă legume şi fructe pe masa de Paşte", au adăugat reprezentanţii aceleiaşi Asociaţii.

Ce este AMRCR

Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR) este o asociaţie profesională din care fac parte cei mai mari jucători care operează pe piaţa de retail din România. Aceasta a fost constituită în anul 2003 şi are în acest moment următorii membri: Auchan, Artima, Dedeman, Hornbach, Mobexpert, Brico-Depot, Kaufland, Penny, Carrefour, Lidl, Profi, Cora, Mega Image, Selgros, Decathlon, Metro, Columbus AMRCR este reprezentanta României la Eurocommerce si membră a Confederaţiei Patronale "Concordia".

Acţiunea "Demetra", declanşată de ANAF joi

ANAF a anunţat joi că demarează la nivel naţional acţiunea ”Demetra” în cadrul căreia verifică integral circuitele de comercializare a legumelor şi fructelor.   

„Din dispoziţia ministrului Finanţelor Eugen Teodorovici şi a preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală Mihaela Triculescu, inspectorii antifraudă controlează achiziţiile intracomunitare şi importurile, transporturile care tranzitează punctele de trecere a frontierei şi reţelele de vânzare en-gros şi en-detail ale acestor produse.  

Pentru prevenirea şi combaterea fraudei fiscale şi vamale, inspectorii antifraudă verifică în detaliu toate etapele ciclului de comercializare a legumelor şi fructelor până la vânzarea către consumatorul final, cu precădere în legătură cu legalitatea achiziţiilor intracomunitare şi importurilor, corectitudinea actelor de provenienţă şi de însoţire a produselor, corespondenţa cu realitatea a facturilor, chitanţelor şi bonurilor fiscale”, informa ANAF.  

Anterior, preşedintele PSD Liviu Dragnea a avertizat ANSVSA, Protecţia Consumatorului, Oficiul Antifraudă şi Autoritatea Naţională a Vămilor că dacă nu implementează un sistem care să oprească importurile de legume şi fructe "de contrabandă", actualii angajaţi instituţionali vor fi înlocuiţi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
plaja cipru jpg
image
image
image
image
image
image
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
micul dejun jpeg
WhatsApp Image 2024 04 16 at 14 46 35 (1) jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net