Tăriceanu citează din „tovarășul Stalin” ca să explice modificarea legilor justiției

simeon stalpnicul png
Tăriceanu ține lecții de istorie în Parlament și dă citate din StalinFoto: arhivă personală

Călin Popescu Tăriceanu a ținut un fel de prelegere marți, 19 decembrie, în Camera Senatului, în care i-a criticat, din nou, pe magistrați, pe protestatari și pe cei din opoziție, dar nu a uitat să ofere și un citat din „tovarășul Stalin”, care, probabil, a ajuns un fel de reper pentru anumiți actuali guvernanți.

Tăriceanu, președintele Senatului, a ținut să precizeze că actualele modificări ale legilor Justiției sunt mai sumare decât ar fi trebuit. În opinia lui, acestea ar fi trebuit să fie mult mai aple, dar nu atât pentru că ar fi necesar, cât mai degrabă pentru a inflama și mai mult opinia publică, pe care nu d- măcar doi bani, luându-ne după atitudinea sa lipsită de respect.

„Paradoxal, unora li s-a părut totuși că schimbările aduse de proiectele legislative pe care le vom lua în dezbatere sunt insuportabil de ample. Cine sunt cei care ne suspectează, ne acuză chiar, de o răscolire radicală a cadrului normativ în care funcționează Justiția? Ei bine, în primul rând, șefii marilor Parchete și magistrații care se încolonează de regulă în urma lor. Apoi, o parte din opinia publică ce se manifestă în spațul virtual sau care ocupă cu repetiție străzile Capitalei și altor orașe. În sfârșit, nu în ultimul rând, unele voci, uneori regretabil de stridente și ridicol de necredibile, din băncile partidelor de opoziție”, a declarat liderul ALDE, conform Digi24.

De asemenea, vrând să pară mai interesant, Tăriceanu a dat și un citat din Stalin, în modul lui ironic, caracteristic: 

„Văzând astăzi atitudinea unora, care nici măcar nu au trăit în perioada cea mai neagră a comunismului totalitar și îi felicit pentru acest lucru, le aduc aminte de formula tovarășului Stalin. Știți ce spunea? Că nu există oameni nevinovați, ci numai persoanele de care nu ne-am ocupat suficient. Și această formulă mi se pare că are surprinzător de mulți adepți într-o țară care își spune democratică și liberă”, a declarat președintele Senatului.

cub visarion alexa png
weddingfeast 2841610 1920 jpg
vremea octombrie toamna prognoza meteo pensionari parc jpeg
Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan
Timisoara Fashion Week (7) Adelina Pestritu jpg
reghecampf si anamaria prodan
cub anamaria prodan bebeto png
Charles si regina Elisabeta a II-a
senat george calin inquamphotos
Scandal în Parlament FOTO: Captură Video George Simion
image
image
image
image
Ceapa 1 jpg
Delia Lugojan, Robert şi Matei jpg
Mariana Mamonova   pe front jpg
calendar ortodox 2021 28 septembrie sfantul cuvios hariton marturisitorul png
whatsapp 1212017 1920 jpg
FotoJet jpg