Tatăl fetiței ucise de un polițist pe trecerea de pietoni: ”Dumnezeu face ca el să plătească”

Ultima actualizare:

Tatăl Raisei, fetița de 13 ani ucisă de un polițist chiar pe trecerea de pietoni, este încă sub imperiul emoțiilor. Bărbatul își dorește ca autoritățile să-și facă datoria în acest caz și să-l pedepsească pe vinovat.

Raisa a fost ucisă pe trecerea de pietoni de un polițist care nu a respectat regulile
Raisa a fost ucisă pe trecerea de pietoni de un polițist care nu a respectat regulile

Bărbatul abia și-a înmormântat copilul și își stăpânește cu greu emoțiile. Și-a învățat fiica să aibă mereu grijă la trecerea de pietoni și nu și-ar fi imaginat niciodată că viața Raisei va fi curmată de un polițist care nu respectă regulile.

Tatăl Raisei speră că autoritățile îl vor pedepsi aspru pe polițistul care a intrat în plin în fiica sa, în timp ce aceasta traversa regulamentar strada, pe la trecerea de pietoni. Polițitul circula cu viteză mare, deși nu era în misiune, și avea semnalele luminoase active, dar nu și semnalele acustice.

”A fost greu, a fost foarte greu (...) Suntem în ianuarie şi ar trebui să fie numai zăpadă şi ger, dar soarele ăsta a ieşit numai pentru ea, ca să îi lumineze calea. Să ştiţi că Dumnezeu face în aşa fel încât şi acest poliţist o să plătească şi el tot cu viaţa, pentru fata mea”, a declarat tatăl Raisei, pentru Antena 3. 

Bărbatul a adăugat că speră ca autorităţile să îşi facă datoria şi să nu muşamalizeze cazul. 

”Eu sper că autorităţile o să-şi facă treaba şi datoria, pentru că totuşi e un copil care nu ar fi trebuit să plece aşa repede pentru un nenorocit care aleargă ca disperatul. Eu sper că o să fie bine, dar toţi trebuie să ne gândim că trăim în România. Şi trăind în România s-ar putea ca totul să fie muşamalizat, toţi să se spele pe mâini. Dar, noi sperăm să fie bine. Să facă dreptate! Să plătească pentru că asta e”, a mai declarat bărbatul.  

Raisa și o altă fetiță, lovite în plin pe trecerea de pietoni

Raisa (13 ani) şi o altă fetiţă în vârstă de 11 ani au fost lovite de o maşină a Poliţiei, joi, 13 ianuarie, pe bulevardul Laminorului din București, în timp ce traversau strada pe trecerea de pietoni.  

În autospecială se afla un singur poliţist, care, potrivit procurorilor, nu se afla în misiune şi avea pornite doar semnalele luminoase, nu şi pe cele acustice.  

Procurorii au stabilit că maşina circula cu viteză peste limita legală, fiind dispusă o expertiză pentru a stabili exact viteza cu care rula maşina în momentul impactului.  

Poliţistul care a provocat accidentul a fost plasat sub control judiciar 

Martorii au declarat că, după accident, polițistul a coborât din mașină și a verificat cu piciorul dacă fetița mai este în viață.

Polițistul ar fi spus colegilor săi că nu mai știe cum a reacționat în momentul accidentului și că fetele ar fi apărut din spatele unui autobuz care circula din sens opus.

”Când a fost întrebat de ce a lovit cu piciorul victima care se afla în stare de inconştienţă pe stradă, polițistul a spus că el nu mai ştie cum a reacționat pentru că se afla în stare de şoc. Ori asta este iar o problemă foarte mare în pregătirea psihologică la testări.

Mai mult, el spune că ar fi văzut fetițele în ultimul moment pentru că venea un autobuz din sens opus şi fetele veneau prin spatele autobuzului. Acest lucru se va lămuri după expertiza tehnică", a spus Adina Anghelescu, jurnalist de investigații, conform antena3.ro.  

Polițistul a fost plasat sub control judiciar.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tepari 01 jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net