Taxiul-poliţie care tronează în giratoriul cel mai periculos din Mamaia - FOTO

1 august 2012

Maşina este simbolul campaniei naţionale „Tu alegi cu cine faci cunoştinţă în seara asta“, lansate în toamna lui 2011, ce îndeamnă şoferii să aleagă un taxi în locul unei maşini de Poliţie.

Zona unde tronează POLITAXI este cea mai periculoasă de pe bulevardul ce străbate staţiunea, fiind locul unde au loc accidente mortale din cauza vitezei excesive cu care se circulă în special pe timp de noapte.

GALERIE FOTO CU TAXIUL-POLIŢIE DIN MAMAIA

Organizatorii, Forumul Român pentru Consumul Responsabil de Alcool (RFRD) şi Poliţia Română, speră ca POLITAXI-ul să nu fie ţinta vreunui şofer neatent, aşa cum s-a întâmplat când a fost expus la Sibiu. Un conducător auto nu a acordat prioritate, a urmat o coliziune, o maşină s-a lovit de postament, iar POLITAXI-ul a căzut peste maşină. Nota bene: şoferul nu era băut.

„Conducătorii auto trebuie să înţeleagă că au datoria să facă alegerea corectă. Decât să se urce băuţi la volan şi să provoace o tragedie care să îi ducă la maşina de Poliţie, mai bine aleg un taxi şi ajung în siguranţă la destinaţie“, a declarat Tolia Sireteanu, reprezentantul forumului.

Statistica Poliţiei Rutiere Constanţa arată că de la începutul anului, 50 de accidente s-au produs în judeţul Constanţa pe fondul consumului de alcool. Trei persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 55 au fost rănite. Agenţii de circulaţie au reţinut 350 de permise auto şi au constatat 150 de infracţiuni.

„POLITAXI va sta la mare o lună de zile, până la 1 septembrie. Sperăm ca participanţii la trafic să conştientieze, văzându-l, că este mai important să ajungi acasă în siguranţă urcând într-un taximetru decât să te oprească un echipaj de Poliţie“, a precizat agentul-şef Cristina Vasile, purtător de cuvânt al Poliţiei Rutiere Constanţa.

Amănunte despre consumul responsabil de alcool, dar şi despre riscurile consumului în exces de alcool găsiţi pe www.consuma-responsabil.ro, un site cu trafic în continuă creştere.

adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
carla s dreams bobonete 2 PNG
foto mare profimedia 0691691838 copy jpg
survivor2 png
image png
iumor jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
calendar ortodox 2021 23 mai sf mihail marturisitorul png
1 mare foto epa efe 57690578 jpg
6 traian basescu prima iubita jpg jpeg
4 printul andrew profimedia 0652894124 jpg jpeg
ioan niculae jpeg
inceput de an scolar jpeg