Te ajutăm să-ţi cureţi mai uşor cuptorul

Ultima actualizare:
Curăţarea cuptorului
Curăţarea cuptorului

Curăţarea unui cuptor vechi, în care s-a gătit de nenumărate ori, este, pentru multe gospodine, cea mai urâtă muncă. O amână şi o tot amână până când mizeria adunată este tot mai greu de eliminat.

Specialiştii în curăţenie vin să îţi dea o mână de ajutor şi îţi dezvăluie câteva trucuri la care nici nu te-ai gândit. Soluţiile de curăţat sunt ieftine şi la-ndemână.

Cuptorul clasic de la aragaz. Cu cât este mai bătrân, cu atât ne va da mai mult de furcă procesul de curăţare.

Din acest motiv, este foarte important să eviţi ca mizeria să se strângă pe parcursul unor luni întregi şi să cureţi cuptorul după fiecare utilizare.

Pe cât posibil, nu folosi produse de curăţare pe bază de chimicale - acestea pot duce la inflamaţii şi chiar arsuri ale pielii.

Curăţarea cuptorului
Curăţarea cuptorului

Claudiu Apostol, specialistul firmei de curăţenie Bio-Cleaning Creator (bio-cleaning.ro), vă propune câteva soluţii la-ndemână în orice gospodărie. „Presară cu încredere bicarbonat de sodiu pe suprafaţa care urmează a fi curăţată, iar apoi stropeşte-o cu apă cu ajutorul unui pulverizator. Lasă soluţia să acţioneze peste noapte, după care îndepărteaz-o cu un burete. În cazul în care unele pete se încăpăţânează să rămână lipite de cuptor, le poţi face să cedeze cu puţin oţet alb", mărturiseşte specialistul.


    Curăţarea cuptorului
Curăţarea cuptorului

Cuptorul electric. Înainte de a te apuca de curăţat, asigură-te că aparatul să fie scos din funcţiune. Trage cuptorul de la perete şi curăţă întâi suprafaţa de sub el cu ajutorul unei cârpe umede.

Pentru interior, reprezentantul Bio-Cleaning Creator te sfătuieşte să foloseşti o pastă naturală, compusă dintr-un sfert de cană cu sare, 3 sferturi de cană cu bicarbonat de sodiu şi 150 ml de apă. Întinde pasta cu ajutorul unei pensule şi lasă să acţioneze pe timpul nopţii. A doua zi, îndepărtează soluţia cu apă călduţă şi o cârpă moale. Lasă să se usuce şi reporneşte cuporul.  

Cuptorul cu microunde. Amestescă sucul şi pulpa unei lămâi cu 250 ml de apă, într-un recipient termorezistent. Încălzeşte lichidul la microunde, treapta maximă, pentru 10 minute sau până când aburii se condensează pe pereţii aparatului. Scoate apoi vasul din microunde şi şterge aparatul cu o cârpă. Vei vedea că murdăria va dispărea foarte uşor. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
weekend distractie jpeg
nava scufundata jpg
Ulpia Traiana Sarmizegetusa Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (10) JPG
itp 1024x681 jpg
Peste alb jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
banner pensii png
piata gorjului jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net