Te angajezi departe de cas─â ┼či prime┼čti 900 de lei

simeon stalpnicul png
Pentru a primi banii de chirie trebuie s─â face┼úi o cerere ┼či s─â depune┼úi documentele ├«n termen de 60 de zile de la ├«ncadrarea ├«n munc─â

Naveta nu mai este o proble┬şm─â pentru cei care-┼či g─â┬şsesc un loc de munc─â departe de cas─â. Statul le pl─âte┼čte chiria! Totul e ca ┼čomerii s─â fie ├«ncadra┼úi ├«n munc─â pentru cel pu┼úin un an.

Locul de muncă, la cel puţin 50 km

Guvernul a aprobat, joi, Normele de aplicare ale Programului ÔÇ×Prima chirieÔÇŁ. Vorbim despre o prim─â ce se acord─â ┼čomerilor care accept─â s─â se angajeze la o firm─â, care are sediul la cel pu┼úin 50 km distan┼ú─â de casa lor. Ajutorul de relocare este de 75% din suma necesar─â pentru acoperirea cheltuielilor pentru locuire (chirie ┼či utilit─â┼úi) ┼či nu poate dep─â┼či 900 de lei lunar.

Banii se dau la cerere

Banii sunt primi┼úi la cerere doar de c─âtre ┼čomerii ├«nregistra┼úi la agen┼úiile teritoriale pentru ocuparea for┼úei de munc─â, care au venituri mici. Nu mai mult de 5.000 de lei net pe lun─â, sum─â de care poate beneficia singur sau ├«mpreun─â cu familia.  

Veniturile luate în calcul

Pentru a beneficia de acest ajutor sunt valabile urm─âtoarele venituri: din salarii ┼či asimilate salariilor; din cedarea folosin┼úei bunurilor; din pensii; venitul minim garantat; indemniza┼úia de ┼čomaj; stimulentul de inser┼úie, indemniza┼úia de concediu pentru cre┼čterea copilului.  

Prima se acord─â 36 de luni

Prima de relocare se acor┬şd─â ├«ncep├ónd cu luna ur┬şm─âtoare depunerii documentelor pentru o perioad─â de maximum 36 de luni, doar persoanelor care au un contract cu norm─â ├«ntreag─â pentru cel pu┼úin un an.

ÔÇ×├Än cazul ├«n care ┼čomerii se ├«ncadreaz─â ├«n munc─â pe o durat─â mai mic─â de 12 luni, iar, ulterior, se schimb─â durata ├«ncadr─ârii ├«n munc─â, pe o perioad─â determinat─â de 12 luni sau mai mare de 12 luni ori nedeterminat─â, nu beneficiaz─â de aceast─â prim─âÔÇŁ, se precizeaz─â ├«n Normele adoptate. ├Än plus, ajutorul de chirie nu se cumuleaz─â cu alte prime de mobilitate, pe care le-ar putea primi de la angajator.

Documentele se depun lunar

Dosarul depus ini┼úial se reactualizeaz─â lunar cu documente care s─â ateste plata chiriei, a facturilor la utilit─â┼úi, declara┼úii ┼či adeverin┼úe privind veniturile realizate lunar, astfel ├«nc├ót s─â dovedeasc─â faptul c─â se ├«ncadreaz─â ├«n prevederile legii. At├ót documentele pentru deschiderea dosarului, c├ót ┼či cele lunare, se pot depune personal, prin scrisoare recomandat─â cu confirmare de primire, prin fax sau e-mail.Pentru a beneficia de prima de relocare, fo┼čtii ┼čomeri trebuie s─â depun─â la agen┼úiile pentru ocuparea for┼úei de munc─â, ├«n eviden┼úele c─ârora sunt  ├«nregistrate, documente care s─â ateste ├«ndeplinirea condi┼úiilor. Asta se face  ├«n  termen de 60 de zile de la data ├«ncadr─ârii ├«n munc─â.

FotoJet jpg
marina melesacanu imre 1 jpg
Johnny Depp vs Amber Heard (1) jpg
michael douglas catherine zeta jones gettyimages 1341340694 0 jpeg
daniel pancu andra teodorescu jpeg
marian godina sotie georgiana 8 jpg
image png
litoral romania jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
image png
google chrome browser jpeg
alcool organism jpg
image png
ucraineanca png
FotoJet jpg