Te întorci în România? Uite cât stai la frontieră ca să intri în țară!

Luni, la intrarea în România, pe la punctele de frontieră, traficul a devenit scăzut față de perioada weekendului. Autoritățile speră ca acest flux să se mențină, iar trecerea să fie mult mai rapidă datorită certificatului digital care trebuie completat înainte de a intra în vamă. 

image

Poliția de Frontieră a anunțat, luni dimineața, că traficul la graniță a scăzut considerabil față de zilele din weekend. Și așteptarea este mai scurtă, până într-o oră. 

În weekend cei care au vrut să intre în România au avut de stat la cozi interminabile și au așteptat și până la șase ore în vamă. De luni noapte, însă, traficul a scăzut. 

„Începând din această noapte timpii de aşteptare din punctele de trecere a frontierei cu Ungaria au scăzut semnificativ, în prezent traficul desfăşurându-se în condiţii normale pentru această perioadă, timpii maximi de aşteptare fiind de 40 de minute în  P.T.F. Nădlac II şi Borş II”, au transmis reprezentanții Poliției de Frontieră. 

Azi a intrat în vigoare certificatul digital de intrare în țară

„Comparativ cu aceeaşi zi din anul trecut (când prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control, în medie, aproximativ 90.000 persoane), se constată o creştere de peste 120% a valorilor totale de trafic”, au mai transmis autoritățile. 

Românii care se întorc în călătorii internaționale sunt obligați, începând de luni, să prezinte un Certificat digital de localizare a pasagerilor (PLF) înainte de intrarea în țară sau la maximum 24 de ore după. Cei care nu respectă această măsură riscă sancțiuni între 2.000 și 3.000 de lei.

Peste 170.000 de români s-au prezentat duminică la frontierele României, dintre care 120.000 pe sensurile de intrare în țară. Această situație a dus la supraaglomerare în special în vămile din vestul țării. Situația a fost agravată în weekend în special de faptul că circa 13.000 de persoane nu aveau certificat verde care să demonstreze vaccinarea, testarea sau trecerea prin boală, a declarat ministrul de interne, Lucian Bode, duminică seară într-o intervenție televizată.

Potrivit datelor transmise luni de Poliția de Frontieră cele mai tranzitate puncte de frontieră au fost:

  • Frontiera cu Ungaria - aproximativ 125.000 de persoane şi 40.300 de mijloace de transport; 
  • Frontiera aeriană – aproximativ 43.000 de persoane; 
  • Frontiera cu Moldova – aproximativ 16.400 de persoane şi 4.500 de mijloace de transport.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Copil pregatit de scoala (Freepik com) jpg
image
image
image
image
image
image
enescu jpg
image png
eyes 1850812 1280 jpg
pensii png
shutterstock 2232363859 jpg
copil telefon jpg
bani pensii pilonul 2 jpeg
hotel belona in 1934 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net