Terapia Intensivă de la Piatra Neamț a fost reconstruită în timp-record

image
Spitalul Modular ATI din Piatra Neamț a fost construit în mai puţin de şapte luni Fotografii: Facebook/„Dăruieşte Viaţă”

Secția Modulară de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) din curtea Spitalului Județean din Piatra Neamț a fost construită în mai puţin de şapte luni, la standarde europene, grație Asociației „Dăruiește Viață”, a sponsorilor și a donatorilor.

Marți a fost anunțată finalizarea unității medicale.  Construcţia a început pe 4 februarie şi a presupus o investiţie cu fonduri private în valoare de 2,7 milioane de euro.

Organizația “Dăruiește Viață” a donat construcţia Spitalului Judeţean, după ce vechea secție ATI a ars în incendiul de pe 14 noiembrie 2020, soldat cu zece morţi, relatează Adevărul.

„Secţia ATI este inima oricărui spital de urgenţă. La Neamţ, această inimă a ars în totalitate. Ne bucurăm enorm de implicarea comunităţii locale, dar şi a sponsorilor şi a donatorilor din toată ţara. Peste 400 de companii au pus umărul şi peste 10.500 de persoane fizice au fost solidari cu Moldova. Un proiect realizat de oameni, acolo unde autorităţile au eşuat de nenumărate ori“, a declarat Carmen Uscatu, fondatoare a asociației „Dăruieşte Viaţă”. 

image
Condiții moderne în noua unitate medicală

Spitalul are 17 paturi, grupate în trei saloane, şi o rezervă tip izolator pentru pacienţii care au şi alte boli contagioase. Este dotat cu centrală de tratare a aerului (pentru a preveni răspândirea virusurilor şi protejarea personalului), platformă de gaze medicale sau sistem de alertă în caz de incendiu.

„După improvizaţiile din spitalele româneşti, care au dus inclusiv la pierderea de vieţi omeneşti, acest spital vine să demonstreze că putem avea secţii la cele mai bune standarde”, a punctat Oana Gheorghiu, cealaltă fondatoare a asociaţiei „Dăruieşte Viaţă”.

Spitalul modular poate funcţiona 5-10 ani, cu întreţinere adecvată, şi poate deservi Spitalul Judeţean ca secţie exterioară de ATI, secţie de boli infecţioase sau poate fi adaptat oricărei alte nevoi, cu costuri mici

FotoJet jpg
Anamaria Prodan jpg
Reghe, botez Liam jpg
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
ferentz iohannis  jpg
simley si marius jpeg
Cea mai importantă persoană din viața mea mp4 thumbnail png
palatul patriarhiei foto basilica (5) jpg
georgia meloni foto epa efe
Camera Deputaţilor FOTO Alexandru Dobre / Mediafax
image
image
image
image
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
calendar ortodox 2021 26 septembrie sf neagoie basarab png
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
foto1 jpeg
1231 jpg
palatul patriarhiei foto basilica (5) jpg