”Teroristul” din Brăila şi-a propus să omoare mulţi oameni şi apoi să se sinucidă

Ultima actualizare:

    Marius Valentin Parfenie (20 de ani), ”Teroristul” din Brăila a fost arestat preventiv, iar magistrații spun că tânărul ar fi plănuit totul și urma să ucidă cât mai mulți oameni, apoi să se sinucidăFOTO: Facebook
Marius Valentin Parfenie (20 de ani), ”Teroristul” din Brăila a fost arestat preventiv, iar magistrații spun că tânărul ar fi plănuit totul și urma să ucidă cât mai mulți oameni, apoi să se sinucidăFOTO: Facebook

Marius Valentin Parfenie (20 de ani) a rănit 10 persoane în 10 minute, duminică (11 noiembrie). ”Teroristul” din Brăila a fost arestat preventiv, iar magistrații spun că tânărul ar fi plănuit totul și urma să ucidă cât mai mulți oameni, apoi să se sinucidă. Faptele ”sunt la limita terorismului”, spun judecătorii.

Marius Valentin Parfenie (20 de ani), cel care a rănit 10 persoane la Brăila a fost arestat. Judecătorii de la Tribunalul Brăila au luat această decizie considerând că ”atacul de duminică (11 noiembrie), în urma căruia au fost răniţi zece oameni, a fost la limita terorismului”. Suspectul era decis să ucidă cât mai multe persoane, apoi să se sinucidă. Atacul a fost planificat în detaliu, a recunoscut Marius Valentin Parfenie. Acesta este cunoscut în comunitate ca o persoană violentă, care are antecedente penale pentru fapte comise cu violenţă.

”Teroristul” din Brăila a fost arestat preventiv

Magistraţii Tribunalului Brăila, care au judecat propunerea de arestare preventivă a procurorilor în cazul autorului atacului de la mall, consideră intenţia inculpatului era de ”a suprima viaţa unui număr nedeterminat de persoane, cu scopul de a schimba ceva în ordinea socială din România”, scrie adevarul.ro.

Bărbatul este acuzat de tentativă de omor calificat şi tâlhărie calificată, având un număr de zece victime.

”Pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală rezultă suspiciunea rezonabilă că, în data de 11.11.2018, în jurul orei 12:30, inculpatul, intenţionând să sustragă un autoturism S.S., i-ar fi aplicat proprietarului maşinii multiple lovituri de cuţit în zona toracelui anterior şi, în final, i-ar fi furat autoturismul. Prin conducerea acestuia, inculpatul a creat o stare de pericol grav pentru siguranţa traficului şi a persoanelor, pe drumurile publice. În cursul aceleaşi zile, în jurul orei 12:40, ar fi lovit intenţionat şi cu mare viteză, cu autoturismul S.S. furat, două persoane pe care le-a propulsat în aer, proiectându-le pe asfalt şi apoi, ar fi lovit intenţionat şi cu mare viteză, cu acelaşi autoturism alte 7 persoane, printre care şi doi minori, provocându-le tuturor leziuni”, se arată în sentinţa magistraţilor care au decis arestarea preventivă.

”Teroristul” din Brăila a premeditat atacul

Judecătorii apreciază că ”rezultă în mod indubitabil suspiciunea rezonabilă că inculpatul ar fi comis cu intenţie directă, chiar calificată prin scop, infracţiunile”.

”În privinţa pericolului concret pentru ordinea publică, judecătorul de drepturi şi libertăţi a avut în vedere modul de comitere a faptelor, prin planificarea întregii activităţi infracţionale, la limita unui atentant terorist, în sensul că inculpatul, cu ceva timp înainte de data de 11.11.2018, ori chiar în ziua respectivă, şi-ar fi propus să ucidă cât mai multe persoane cu putinţă (ar fi scris chiar bilete în acest sens), motiv pentru care a luat asupra sa un cuţit cu care a lovit în mod repetat în zona toracelui, urmărind moartea acesteia, pe prima sa victimă de la care, în acest mod a sustras mijlocul de transport, un autoturism marca SS, folosit în mod clar ca mijloc prin care să-şi ducă la bun sfârşit acţiunea criminală, constând în uciderea a cât mai multor persoane, cu putinţă, iar la urmă, să se sinucidă, eventual, dacă nu va fi doborât de organele de poliţie, aşa după cum inculpatul a şi declarat în faţa organului de urmărire penală”, au mai reţinut magistraţii.

Judecătorii apreciază că rezultatele ”faptelor inculpatului ar fi fost şi mai grave dacă nu se bloca autoturismul la intrarea în Mall şi dacă inculpatul nu era oprit la timp de către cetăţenii cu spirit civic care au acţionat imediat şi l-au extras din autoturism”, scrie adevarul.ro.

”Instanţa a reţinut că inculpatul nu a manifestat nici o stare de regret, nici un sentiment de compasiune pentru victimele sale, iar faptul că s-a stopat activitatea infracţională a acestuia s-a datorat numai intervenţiei prompte a cetăţenilor prezenţi la faţa locului, iar la scurt timp a autorităţilor de ordine publică. Judecătorul de drepturi şi libertăţi reţine că acuzaţiile aduse inculpatului sunt unele extrem de grave care justifică luarea celei mai severe măsuri preventive, aceea a arestului preventiv pe o durată de 30 de zile, începând cu data pronunţării, pentru că, aşa cum s-a arătat mai sus, presupusele acţiuni criminale ale inculpatului sunt la limita atentatelor teroriste care îşi fac tot mai mult prezenţa în ţările Uniunii Europene”, se mai arată în document.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net