Testarea pentru COVID-19, gratuit─â ├«n cabinetul medicului de familie? Anun╚Ťul ministrului Alexandru Rafila

3 decembrie 2021
image
Ministerul S─ân─ât─â╚Ťii dore╚Öte ca testarea pentru COVID-19 s─â fie gratuit─â ├«n cabinetele medicilor de familie Surs─â foto: Profimedia

Ministerul S─ân─ât─â╚Ťii promite c─â va cre╚Öte capacitatea de testare pentru depistarea virusului SARS-CoV-2 ├«n cabinetele medicilor de familie, unde testarea ar urma s─â fie gratuit─â. Anun╚Ťul a fost f─âcut de c─âtre Alexandru Rafila, la finalul unei ├«nt├ólniri cu reprezentan╚Ťii societ─â╚Ťilor profesionale ale medicilor de familie.

Ministrul S─ân─ât─â┼úii, Alexandru Rafila, a afirmat, vineri, dup─â discu┼úii cu reprezentan┼úii medicilor de familie, c─â este nevoie urgent─â de dezvoltarea capacit─â┼úii de testare la medicul de familie, pentru pacien┼úii suspec┼úi de COVID, precum ┼či de evaluarea ┼či tratamentul ├«n ambulatoriu. 

"Am convenit posibilitatea pentru acei dintre colegii no┼čtri care doresc ┼či pot s─â poat─â testa pacien┼úii suspec┼úi de COVID ├«n cabinetele lor. Va exista un pachet pe care Casa sau Ministerul ├«l vor achita pe testare, ├«n a┼ča fel ├«nc├ót pacien┼úii s─â nu fie supu┼či unor costuri suplimentare. ├Än a┼ča fel sper─âm s─â-i diagnostic─âm c├ót mai repede pe cei pozitivi ┼či s─â oprim transmiterea bolii pe c├ót se poate", a declarat, la r├óndul s─âu, pre┼čedintele Societ─â┼úii Na┼úionale de Medicina Familiei (SNMF), Dina Mergeani.

Potrivit Ministerului S─ân─ât─â┼úii, ├«n timpul discu┼úiilor s-a decis ca, ├«n perioada urm─âtoare, direc┼úiile de s─ân─âtate public─â s─â evalueze posibilit─â┼úile de testare la nivelul cabinetelor medicilor de familie. 

├Än urma ├«ntrunirii, s-a convenit un pachet de testare care s─â fie asigurat din fonduri publice, astfel ├«nc├ót testarea ├«n cabinetul medicului de familie s─â fie gratuit─â pentru cet─â┼úeni, relateaz─â News.ro. 

kate profimedia 0692807495 jpg
Gabi B─âd─âl─âu jpeg
cub jojo admin gif
image
femeie care numara bani jpeg
alina puscas png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
femeie care numara bani jpeg
calendar ortodox 2021 22 mai sfantul mucenic vasilisc png
variola
1 olena zelenska prima doamna a ucrainei jpg sotia lui volodimir zelenski razboi in ucraina copii 6 jpg jpeg
ambulanta
regina elisabeta (2) jpg