Tineri români construiesc blocuri în Slovacia. Cât câştigă pe lună


    Alin Kostov, constructor în Slovacia, reuşeşte să pună bani deoparteFoto: Arhivă personală
Alin Kostov, constructor în Slovacia, reuşeşte să pună bani deoparteFoto: Arhivă personală

Românii aflaţi în căutarea unui trai mai bun nu se duc doar în Italia, în Spania sau în Marea Britanie. Există şi destinaţii mai puţin obişnuite pentru cei care speră să câştige mai bine. Mai mulţi tineri din Arad au ales să muncească în Slovacia, unde ridică blocuri de locuinţe. Printre ei se află şi Alin Kostov (24 de ani), care nu se mai descurca financiar în ţară.

Tânărul arădean spune că nu îi pare rău de alegerea făcută. „Nu-mi este foarte greu, deoarece şi aici tot cu români lucrez, aşa că simt ca şi în ţară. Suntem 13 arădeni care lucrăm în acelaşi loc”, povesteşte Alin Kostov. “Aici se câştigă mult mai bine. Cu banii primiţi trăiesc bine aici, mai trimit şi în ţară şi pot să pun ceva deoparte pentru viitor”, adaugă el. Un muncitor în construcţii câştigă acolo în jur de 1.300 de euro pe lună.

De un an şi jumătate, Alin munceşte la ridicarea unor blocuri într-o localitate aflată la 20 de  kilometri de Bratislava, capitala Slovaciei. Cartierul de blocuri aflate în construcţie este ridicat de români. Kostov spune că apartamentele ridicate de ei se vând cu preţuri cuprinse între 80.000 şi 120.000 de euro. Citeşte articolul complet pe adevarul.ro!

Gabriel Apostol, fost concurent Masterchef
cub gabriel apostol png
Anca Dinicu  jpg
Bărbatul care a băut alcool zilnic, timp de 30 de ani
andreea ibacka si majda jpg
harry si meghan jpg
FotoJet (2) jpg
zodii care imprumuta bani jpg
pod blaj jpg
Dorin Chiotea FOTO Facebook
image
image
image
image
viespile ucigașe jpg
Bărbatul care a băut alcool zilnic, timp de 30 de ani
inselat jpeg
Klaus Iohannis si Alina Gorghiu jpg
foto2 liliana jpg
calendar ortodox 2021 2 decembrie sfantul prooroc avacum bizant sec xiv jpeg