Toaletele publice, rana Capitalei. Ce se întâmplă cu WC-urile din centrul orașului

Primăria Capitalei rezolvă șocant problema toaletelor ecologice. Toaletele publice care sunt amplasate pe marile bulevarde au fost desființate din criză financiară și zac sigilate, învelite în folie de plastic. Din criză de bani, în centrul orașului va rămâne doar una, pe Bulevardul Magheru. În schimb se vor monta toalete publice la 23 de biserici 

Toaleta publică de pe Bulevardul Magheru zace acum sigilată deși ar trebui deschisă: Foto: Blitz
Toaleta publică de pe Bulevardul Magheru zace acum sigilată deși ar trebui deschisă: Foto: Blitz

Aveți probleme fiziologice, ei bine pregătiți-vă să vă descurcați cum puteți, după tufișuri sau clădiri dacă sunteți în centrul Capitalei. Pentru Municipalitate rezolvarea acestei probleme nu reprezintă o prioritate iar acest lucru este vizibil deoarece toaletele care există, racordate la curent și canalizare au fost sigilate.

De ce? Edilul șef al Capitalei, Nicușor Dan a anunțat încă de la preluarea mandatului că se plătesc prea mulți bani pentru toaletele publice. Mai mult, edilul șef al Capitalei a cerut primăriilor de sectoare să preia din cheltuielile pentru WC-uri ecologice.

”Ținând cont de situația financiară a Municipiului București și alocațiile bugetare pentru anul 2021, pentru a se asigura toaletele ecologice pe raza municipiului București, în luna mai 2021 s-au adresat solicitări administrațiilor locale ale sectoarelor 1-6 ca și acestea să suporte din bugetul propriu asigurarea de toalete ecologice”, este adresa trimisă de instituția condusă de Nicușor Dan primăriilor de sectoare, la care acestea nu au răspuns. 

Toaleta publică de pe strada Ion Câmpineanu este și ea sigilată și se caută sponsori. Foto: Blitz
Toaleta publică de pe strada Ion Câmpineanu este și ea sigilată și se caută sponsori. Foto: Blitz

Povestea WC-urilor publice din București 

Ce a urmat? Contractul Primăriei Capitalei de ”închiriere, amplasare şi întreţinere a toaletelor automate racordabile la rețeaua de canalizare și electricitate, precum și a toaletelor ecologice mobile” a expirat pe 31 decembrie 2021. A fost organizată o nouă licitație și împreună cu firma câștigătoare, Primăria Capitalei a stabilit o listă de locații pentru toalete ecologice și toalete automate racordabile la rețeaua de canalizare și electricitate.

Astfel, ”vor putea fi folosite 64 toalete ecologice mobile, 46 toalete ecologice mobile pentru persoane cu dizabilităţi și 18 toalete automate racordabile”, au precizat surse din cadrul Municipalității pentru click.ro. Marea majoritate a toaletelor publice au fost puse în parcuri și la biserici și doar una pe un mare bulevard, Magheru.

Așadar pentru bucureștenii care au necesități fiziologice și trec prin centrul Capitalei: căutați un parc, un lăcaș de cult sau descurcați-vă.  

Detaliile financiare ale contractului pentru WC-uri publice

Costul contractului este de 2, 3 milioane de lei fără TVA. Potrivit b365.ro, pentru o toaletă automată racordabilă, Primăria Capitalei plătește in jur de 130 de lei pe zi/fără TVA, pentru una ecologică mobilă – 36 de lei pe zi/fără TVA și pentru una ecologică mobilă pentru persoanele cu dizabilități- 41 de lei pe zi/fără TVA

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
iepure paste istock jpg
furnici jpg
biserica romani credinciosi FOTO adevarul
Slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală din București 16 aprilie 2023 FOTO Inquam Photos Alexandru Busca  (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net