Toamna protestelor!

Ultima actualizare:

    În urma protestelor de joi,  transportatorii au obţinut  reducerea tarifelor RCA la un  nivel maxim de 7.500 de lei pe an
În urma protestelor de joi, transportatorii au obţinut reducerea tarifelor RCA la un nivel maxim de 7.500 de lei pe an

Joi s-a dat startul marilor proteste. Zeci de mii de taximetrişti şi camionagii au blocat cu maşinile lor marile oraşe ale României, cerând preţuri mai mici la asigurarea obligatorie a autovehiculelor. Exemplul lor va fi urmat şi de alte categorii sociale care vor cere salarii mai mari. Click! vă prezintă calendarul fierbinte ale protestelor.

Protestul transportatorilor

Transportatorii rutieri au organizat joi, în faţa Guvernului, un protest împotriva creşterii RCA, în ciuda unei decizii de miercuri a Guvernului privind îngheţarea RCA pentru 6 luni. A fost cel mai mare din seria de proteste ale patronatelor din transporturi organizate în ultima vreme. Conform hotnews.ro, Autoritatea de Supraveghere Financiară, ASF, a anunţat că a ajuns la un acord cu reprezentanţii transportatorilor. Astfel, preţul RCA va fi de aproximativ 7.500 lei/an pentru autoutilitare de peste 16 tone, faţă de un tarif de aproape 20.000 până acum.

Medicii ameninţă cu greva

Medicii vor  grevă la sfârşitul  lunii viitoare
Medicii vor grevă la sfârşitul lunii viitoare

Sindicaliştii de la Sanitas anunţă şi ei că intră în grevă generală la sfârşitul lunii viitoare. Personalul medical a fost inclus în Ordonanţa de Urgenţă 20/2016, prin care Guvernul Cioloş a reaşezat salariile. Cu toate acestea, Sanitas reclamă inechităţile din sistemul sanitar şi de asistenţă socială, invocând că au fost bulversate nivelele salariale. Sindicaliştii Federaţiei Sanitas vor intra în grevă generală în toate spitalele din ţară în data de 31 octombrie, dacă nu se va ajunge la o soluţie cu autorităţile pe Legea salarizării unitare, a anunţat, joi, pentru Agerpres, preşedintele Sanitas, Leonard Bărăscu. Conform evz.ro, în 12 octombrie va avea loc o grevă japoneză, urmată, o săptămână mai târziu, de o grevă de avertisment. Dacă nu se va ajunge la un acord, personalul sanitar va intra în grevă generală la 31 octombrie.

Şi magistraţii s-au revoltat

Magistraţii sunt  nemulţumiţi de salarii
Magistraţii sunt nemulţumiţi de salarii

66 de instanţe şi 25 de parchete au adoptat deja, până miercuri, în adunări generale “Memorandumul privind justiţia”, o primă măsură de protest, anunţă Uniunea Naţională a Judecătorilor din România. Magistraţii vin cu o serie de revendicări, cele mai importante fiind cele de natură salarială. Mărul discordiei este aceeaşi Ordonanţă de Urgenţă 90, despre care magistraţii afirmă că “menţine discriminarea şi inechitatea salarială”. Ministrul Justiţiei Raluca Prună a respins somaţia magistraţilor, care solicitau Ministerul Justiţiei să ţină cont de hotărârile judecătoreşti pronunţate în materie de drepturi salariale.

Grevă în penitenciare

Angajaţii din  penitenciare vor  picheta  Ministerul  Justiţiei
Angajaţii din penitenciare vor picheta Ministerul Justiţiei

Sistemul penitenciar ar putea fi blocat începând cu luna octombrie în urma unor acţiuni de protest organizate de sindicatele lucrătorilor din penitenciare, arată un comunicat al acestor organizaţii. Liderul sindical Ştefan Teoroc susţine că s-ar putea ajunge în situaţia în care penitenciarele să fie păzite de Jandarmerie sau Armată. Mai mult, în perioada următoare, lucrătorii din penitenciare susţin că vor să picheteze penitenciarele iar în prima jumătate a lunii octombrie 2.000 dintre aceştia vor protesta în faţa Ministerului Justiţiei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
mana maicii domnului jpg
ploaie jpg
ion luca caragiale captura video jpg
church 407846 1280 jpg
liturgy 5003278 1280 jpg
cel mai lung cuvânt din lume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net