Toate școlile urmează să se închidă pentru două săptămâni, iar masca devine obligatorie peste tot. Ce alte restricții au fost anunțate

Ultima actualizare:

    Klaus Iohannis a anunțat noile măsuriFoto: Administrația prezidențială
Klaus Iohannis a anunțat noile măsuriFoto: Administrația prezidențială

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri seară, după discuţia cu responsabil din domeniul sănătăţii şi cu premierul Florin Cîţu pe tema măsurilor de limitare a efectelor pandemiei, că s-a decis ca toţi elevii să intre în vacanţă două săptămâni, de luni şi că tot de luni masca va deveni obligatorie peste tot.

De asemenea, va fi restricţionată circulaţia noaptea, excepţie făcând cei vaccinaţi. În timpul zilei, la majoritatea activităţilor, accesul va fi permis doar cu certificatul verde. Preşedintele a avettizat că cei nevaccinaţi vor avea o sumedenie de restricţii. „Dacă vrem să se oprească pandemia, singura soluţie e vaccinarea”, a subliniat Iohannis.

La începtul declaraţiei, Iohannis a afirmat că discuţiile cu responsabilii din sănătate au fost despre vaccinare, despre şcoli şi despre restricţii şi a pledat din nou pentru vaccinare. „Singurul lucru care se întâmplă dacă vă vaccinați este că scăpați de formele grave de boală. Până vă convingeți să vă vaccinați, din păcate, este nevoie de restricții”, a explicat Iohannis.

Ce noi restricții urmează să fie impuse

Președintele a anunțat că, începând de luni, toți elevii intră în vacanță pentru două săptămâni. Vacanța prevăzută în calendarul anului școlar 2021-2022 doar pentru elevii din ciclul primar a fost extinsă, astfel, la gimnaziu și liceu.

Tot începând de luni, masca redevine obligatorie peste tot, a anunțat Iohannis. „Și în interior, și în exterior. Și la școală, unde se mai ține, și în târguri, și la cinematograf, și dacă vă plimbați pe stradă este obligatoriu să aveți mască”, a spus el.

Totodată, ziua, la majoritatea activităților, „accesul va fi permis numai cu certificatul verde, iar cei nevaccinați, din păcate, vor avea o sumedenie de restricții”, a mai punctat șeful statului.

„Şcolile sunt puternic afectate, este evident, prin elevi şi prin personal, profesori, care se îmbolnăvesc. În mod normal, de luni ar fi vacanţă pentru cei mici. S-a decis astăzi ca această vacanţă să fie valabilă nu numai pentru primar ci şi pentru gimnaziu şi liceu, pentru două săptămâni.

Când vorbim de protecţia individuală, începând cu luni, masca va devein obligatorie peste tot, şi în interior şi în exterior, şi în târguri şi la cinema, şi dacă vă plimbaţi pe stradă, este obligatoriu să aveţi mască”, a declarat preşedintele.

„Trebuie să instituim restricţii care intră în vigoare de luni. Guvernul va hotărî concret ce restricţii intră în vigoare, după ce experţii în materie vor stabili aceste norme şi le vor transpune juridic. Câteva exemple. De exemplu, va fi restricţionată circulaţia noaptea, excepţie făcând cei vaccinaţi”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net