Topul candidaților la alegerile prezidențiale 2019. Barometru IMAS

6 august 2019
article img
În luna noiembrie mergem la vot, pentru a alege viitorul președinte al RomânieiFOTO: adevarul.ro

În luna noiembrie mergem la vot, pentru a alege viitorul președinte al României. Primul tur este programat pe 10 noiembrie, iar al doilea tur pe 24 noiembrie. În cel mai recent Barometru IMAS, realizat pentru Europa FM, nu sunt mari surprize. Topulcandidaților la alegerile prezidențiale 2019.

În cel mai recent Barometru IMAS, realizat pentru Europa FM, au fost intervievate 1010 persoane cu vârsta peste 18 ani. Eroarea de eşantionare – plus minus 3,1%, scrie news.ro. Acest studiu a fost realizat prin telefon în perioada 15 iulie – 2 august, scrie news.ro.

  • Dacă duminică ar fi alegeri prezidenţiale, dintre românii care au spus că se vor prezenta la urne, 41,7 % au spus că vor vota pentru Klaus Iohannis. Se constată o uşoară scădere faţă de iunie, când Klaus Iohannis era cotat cu 42,4%, scrie news.ro.
  • Următorul clasat este Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, cu 13,8%, în scădere faţă de iunie, când era cotat cu 15,5%.
  • Al treilea clasat, potrivit Barometrului Europa FM, este Victor Ponta, liderul Pro România, cu 12, 9%, faţă de 14 procente în iunie.
  • Pe locul 4 este Dacian Cioloş, cu 10,4% intenţii de vot, faţă de peste 12 procente în urmă cu o lună.
  • Al cincilea clasat ar fi liderul USR, Dan Barna, cu 9,4%, în ascensiune – faţă de 5,3% cât avea în urmă cu o lună în acelaşi sondaj.
  • Urmează, clasată pe locul 6, Viorica Dăncilă, cu 7,5%, care avea în iunie 6,7%.
  • Cu 2,8% este cotat liderul PMP, Eugen Tomac şi cu 1,5% liderul UDMR, Kelemen Hunor, scrie news.ro.

Citește și

Alegeri prezidențiale 2019. O descendentă din os domnesc vrea la Cotroceni

Premierul Viorica Dăncilă: ”Voi demisiona dacă nu intru în turul doi”