Tot satul se închină la crucea misterioasă din butucul de stejar

Ultima actualizare:

    Crucea găsită de gospodarul din Bucium în interiorul  butucului Fotografii: adevarul.ro
Crucea găsită de gospodarul din Bucium în interiorul butucului Fotografii: adevarul.ro

Sunt convinşi că e un miracol! O cruce apărută într-un butuc de stejar i-a făcut pe sătenii din Munţii Orăştiei să bată la poarta celui care a făcut descoperirea. Casa lui Emil Polgar, din Bucium (Hunedoara), a devenit loc de pelerinaj pentru o mulţime de oameni.

Sâmbătă dimineaţă, localnicul în vârstă de 56 de ani s-a apucat să spargă lemnele aduse din pădure, pentru a-şi face proviziile pentru iarnă. A dat însă peste un butuc de stejar gros şi bătrân, pe care cu greu a reuşit să îl crape cu securea. După mai multe lovituri, buşteanul a cedat, iar omul a rămas înmărmurit: semnul unei cruci conturate aproape perfect se vedea pe fiecare parte a lemnului crăpat în două.

simeon stalpnicul png

„Când l-am desfăcut, am observat crucea în miezul de lemn. Niciodată nu am mai găsit aşa ceva, deşi am umblat prin pădure de mic”, povesteşte săteanul pentru adevarul.ro. â

Emil şi-a chemat imediat soţia, iar femeii i-au dat lacrimile văzând crucea. A luat cele două lemne în braţe şi, emoţionată, le-a aşezat la loc de cinste în casa familiei, tratându-le ca pe nişte icoane preţioase. În scurt timp, întreg satul a aflat de cele petrecute în curtea pădurarului din Bucium, iar oamenii, în frunte cu viceprimarul comunei, au bătut la poarta acestuia.Unii s-au închinat şi s-au rugat în faţa crucii din stejar, pe care o consideră un lucru sfânt. Alţi loclanici cred că este un semn bun pentru gospodărie, dar şi un avertisment pentru comunitate. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nicoleta Gherasimoae romanca Germania FOTO captura video Tik Tok webp
image
image
image
image
image
image
padure profimedia jpeg
Salariu - calcule - facturi - bani - facturi FOTO Shutterstock
pod parva facebook jpg
euro valuta bani pixabay jpg
iqos jpg
judet din romania colaj pixabay jpg
datorii calculate la stat jpeg
1 cuptor cu microunde jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net