Totul despre înscrierile la Bacalaureat şi grădiniţă

simeon stalpnicul png

Înscrierile pentru prima sesiune a examenului de Bacalaureat au început ieri şi se vor încheia pe 26 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale. Tot ieri s-a dat startul şi înscrierilor la grădiniţă.

Cursurile claselor a XII-a se vor finaliza pe 26 mai, iar Bacalaureatul va începe pe 6-7 iunie cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în Limba română. În zilele de 8 şi 9 iunie va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, pe 9, 12 şi 13 iunie - evaluarea competenţelor digitale, iar pe 14 - 16 iunie evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.Prima probă scrisă la Limba şi literatura română va fi susţinută pe 26 iunie, a doua zi proba la limba şi literatura maternă - probă scrisă. Pe 28 iunie va avea loc proba obligatorie a profilului, pe 30 iunie proba la alegere a profilului şi specializării. Pe 5 iulie vor fi afişate rezultatele până la ora 16.00 şi depuse contestaţiile între orele 16.00 - 20.00. Între 6 şi 9 iulie vor fi rezolvate contestaţiile, iar rezultatele finale vor fi publicate pe 10 iulie.

Înscrierile pentru cea de-a doua sesiune, în iulie

Înscrierea candidaţilor pentru cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat se va face între 11 şi 14 iulie urmând ca pe 27 iulie, a celor care au promovat examenele de corigenţe. Pe 21 august va fi susţinută proba scrisă la Limba şi literatura română, pe 22 august - la limba şi literatura maternă, iar pe 23 august - proba obligatorie a profilului. Ultima probă, cea la alegere a profilului şi specializării, va avea loc pe 4 august. Între 25 şi 28 august vor fi evaluate competenţele lingvistice de comunicare orală în Limba română, pe 28 august competenţele lingvistice de comunicare orală în limba maternă, iar pe 29-30 august competenţele digitale. În zilele de 30 şi 31 august se va face evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Rezultatele vor fi afişate pe 1 septembrie, până la ora 16.00, iar depunerea contestaţiilor se va face în aceeaşi zi, între orele 16.00 - 20.00. Contestaţiile vor fi rezolvate între 2 - 5 septembrie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 6 septembrie.

S-a dat startul înscrierilor la grădiniţă!

Înscrierea la grădiniţă a început ieri, iar părinţii îşi pot înregistra copiii care nu au mai fost înscrişi în anii trecuţi. Fiecare grădiniţă are un orar propriu pentru înscrieri, afişat la loc vizibil pentru toţi cei interesaţi, inclusiv pe site-ul grădiniţei (dacă există), şi eventual pe site-urile inspectoratelor şcolare. Ocuparea locurilor libere, după finalizarea procesului de reînscriere, se va face, de regulă, în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă, respectiv: grupa mare (copii de 5 ani), grupa mijlocie (copii de 4 ani) şi grupa mică (copii de 3 ani).

Acte necesare

Actele necesare înscrierii copiilor la grădiniţă sunt:

  • cererea de înscriere;
  • adeverinţe cu veniturile părinţilor sau alte acte doveditoare ale veniturilor familiale (pentru grădiniţele cu program prelungit şi săptămânal);
  • copie după certificatul de naştere al copilului;
  • fişa medicală;
  • aviz epidemiologic, eliberat conform prevederilor legale.

La înscrierea la stat nu se percep taxe. Părinţii semnează însă un contract educaţional ce include drepturile şi obligaţiile părţilor.  Transferarea copilului de la o grădiniţă la alta se face la cererea părinţilor sau a susţinătorilor legali, cu avizul celor două unităţi, în limita locurilor planificate.

horoscop zilnic 1 martie jpeg
cub isabela onoriu png
cub raluca podea png
antonia sexy jpg
Shakira jpg
4 front doctorita spagara jpg
Bryan Johnson jpg
cub ioana ginghină png
image
image
image
image
image
image
femeie frig casa jpeg
Terminator jpg
Bryan Johnson jpg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
Ivona Nenu jpg
cub sexy teniswomen png