Trafic ├«ngreunat de polei pe DN 24, DN 11 ╚Öi restric╚Ťii de tonaj pe DN 28 din cauza z─âpezii

simeon stalpnicul png

Circula┼úia rutier─â se desf─â┼čoar─â cu dificultate din cauza poleiului pe DN 24 Vaslui - Ia┼či ┼či pe DN 11 T├«rgu Secuiec - One┼čti, ├«n timp ce pe DN 28 A T├«rgu Frumos - Pa┼čcani au fost impuse restric┼úii pentru ma┼činile de tonaj greu, din cauza z─âpezii. Centrul Infotrafic anun┼ú─â, duminic─â diminea┼ú─â, c─â din cauza poleiului ├«n jude┼úul Covasna au avut loc mai multe accidente rutiere.

Conform Centrului Infotrafic al Poli┼úiei Rom├óne,┬á├«n jude┼úul Ia┼či, din cauza z─âpezii este restric┼úionat traficul pentru ma┼činile de peste 7,5 tone pe DN 28 A T├«rgu Frumos - Pa┼čcani, ├«n localitatea Coste┼čti( km 0-23).

├Än jude┼úul Vaslui, pe DN 24 Vaslui - Ia┼či se circul─â ├«ngreunat din cauza poleiului ├«n localitatea Cod─âe┼čti. Se ac┼úioneaz─â cu material antiderapant ┼či p─ân─â la aceast─â or─â nu s-au ├«nregistrat accidente.

Traficul este ├«ngreunat din cauza poleiului ┼či ├«n jude┼úul Covasna, pe DN11 T├«rgu Secuiec - One┼čti, unde ├«n ultimele ore au avut loc mai multe accidente rutiere "soldate cu v─ât─âm─âri corporale ┼či cu pagube materiale". Accidentele s-au produs┬á├«n zona kilometrilor 45, 61 ┼či 62.┬á

De asemenea, duminică dimineaţă există restricţii de circulaţie pe trei drumuri naţionale afectate de alunecări de teren.

Astfel, ├«n jude┼úul Bac─âu, DN 12B, la ie┼čirea din localitatea T├órgu Ocna c─âtre Sl─ânic Moldova, este afectat pe o lungime de 50 de metri din cauza fisurilor majore de pe partea carosabil─â (diferen┼ú─â de nivel de 20-25 cm), ├«n urma infiltr─ârii apei. Circula┼úia se realizeaz─â alternativ, pe un singur fir. ├Än jude┼úul Buz─âu, pe DN10 Buz─âu - Bra┼čov, la kilometrul 26+800 de metri, din cauza surp─ârii suprafe┼úei carosabile ├«n urma unei alunec─âri de teren, se circul─â pe un fir, alternativ, pe sensul de mers Bra┼čov c─âtre Buz─âu, exist├ónd semnalizare prin indicatoare ┼či balize. ├Än jude┼úul V├ólcea, pe DN 64, ├«n localitatea B─âile Ol─âne┼čti, la kilometrul 134 s-a produs o alunecare de teren, iar circula┼úia se desf─â┼čoar─â alternativ, pe un sens.

De asemenea, pe cinci drumuri jude┼úene din Alba, Bra┼čov, Covasna, Vaslui ┼či Vrancea circula┼úia┬áeste oprit─â din cauza inunda┼úiilor.

Potrivit aten┼úion─ârilor meteorologice de vreme sever─â, ├«n perioada 18-22 martie ├«n ├«ntreaga ┼úar─â vor fi precipita┼úii sub form─â de ploaie, lapovi┼ú─â ┼či ninsoare.

Recomandări ale Poliţiei pentru vreme severă

Potrivit aten┼úion─ârilor meteorologice de vreme sever─â, ├«n perioada 18-22 martie ├«n ├«ntreaga ┼úar─â vor fi precipita┼úii sub form─â de ploaie, lapovi┼ú─â ┼či ninsoare, care ├«ngreuneaz─â circula┼úia rutier─â.

De aceea, trebuie să reduceţi viteza, astfel încât aceasta să permită oprirea fără probleme, având în vedere că distanţa de frânare, în asemenea condiţii, este mult mai mare.

Rafalele de v├ónt laterale modific─â ┼úinuta de drum a ma┼činilor, astfel ├«nc├ót, cu c├ót viteza de rulare a autovehiculului este mai mare, cu at├ót mai mare poate fi ┼či abaterea de la manevra dorit─â.

Fi┼úi aten┼úi ├«n special la ie┼čirile din tronsoanele ├«mp─âdurite ┼či sate, la intr─ârile ┼či ie┼čirile de pe poduri sau la ├«ncruci┼č─ârile cu autovehiculele cu gabarit mare.┬áNu opri┼úi ┼či nu sta┼úiona┼úi ├«n dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care v├óntul puternic i-ar putea rupe.┬áDac─â traficul este aglomerat, precipita┼úiile sub form─â de lapovi┼ú─â sau ninsoare, precum ┼či v├óntul puternic pot determina apari┼úia unor blocaje rutiere temporare. P─âstra┼úi-v─â calmul, fi┼úi politico┼či cu ceilala┼úi participan┼úi la trafic, nu bloca┼úi intersec┼úiile ┼či nu dep─â┼či┼úi coloanele de autovehicule.

Dac─â vizibilitatea ├«n oglinzile autovehiculului este redus─â din cauza ploii, a lapovi┼úei sau a ninsorii, folosirea luminilor de c─âtre to┼úi ┼čoferii reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigur─ârii la schimbarea direc┼úiei de mers.┬á├Än aceste condi┼úii, recomand─âm ca luminile de ├«nt├ólnire s─â fie folosite ┼či pe timpul zilei, permanent, mai ales ├«n condi┼úii de vreme nefavorabil─â.┬á

Cur─â┼úa┼úi ├«n permanen┼ú─â farurile ┼či blocurile de semnalizare ┼či folosi┼úi corespunz─âtor instala┼úia de climatizare ┼či dezaburire!┬á

Nu efectua┼úi dep─â┼čiri riscante!

Măriţi distanţa de siguranţă dintre autovehicule!

Informa┼úi-v─â cu privire la condi┼úiile meteorologice din zonele ├«n care urmeaz─â s─â v─â deplasa┼úi ┼či echipa┼úi-v─â ma┼čina corespunz─âtor, prin cauciurile de iarn─â sau lan┼úuri, ├«n caz de nevoie.

Prevederile legale în vigoare interzic circulaţia autovehiculelor neechipate cu anvelopele de iarnă, fără a face referire la vreo dată calendaristică, atât timp cât drumurile publice sunt acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

BeFunky collage (3) jpg
299011783 10228211450569350 3863063160789419997 n jpg
oana lis exclusiv png
oana roman 2 webp
1 gabi badalau si copiii jpg jpeg
anne heche jpg
onoriu 12 JPG
mugur mihaescu jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
pensie bani jpeg
646x404 jpg
Prinţesa Diana
Submarin in Marea Neagra FOTO  webnovosti.info via zn.ua
mugur mihaescu jpg
image png